Het laatste formule 1 nieuws

Hoe Norris Verstappen dolde: "Maar dan ramt hij mij toch van de baan"

Hoe Norris Verstappen dolde: “Maar dan ramt hij mij toch van de baan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de twee jaar dat Lando Norris in de Formule 1 rijdt heeft hij naam en faam voor zichzelf gemaakt. Hij ontwikkelde zich tot een snelle en voor zijn leeftijd zeer constante coureur, maar ook tot het lachebekje van de paddock. Hij kan het goed vinden met Max Verstappen , die hij los van het circuit goed kent van de simracewereld. Zijn het vrienden? Zeker weten. Elkaar dollen kunnen ze in ieder geval als de beste.

Dat blijkt wel als Ziggo Sport de McLaren -coureur voor het eindejaarsinterview met Verstappen vraagt of hij in dezelfde auto Verstappen zou verslaan. Na lang nadenken kan hij maar één conclusie trekken: “Ja, dat denk ik wel. Echter, als ik hem inhaal op het rechte stuk van Bakoe en rem, dan ramt hij mij toch wel van achteren.”

Het is natuurlijk een directe verwijzing naar de botsing tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo als teamgenoten in 2018. Op meer serieuze toon geeft Norris echter aan dat hij het goed kan vinden met de Red Bull -coureur: “Hij is een karakter op zich, maar een goede vriend en één van de weinigen in de F1 die ik vaak spreek.”

“Hij is eigenlijk van alles een beetje, waaronder ook een beetje gek, maar je kan goed met hem lachen. We beleven leuke dingen, zowel op de baan als daarnaast”, aldus Norris, die vooral óp de baan best nog wat vaker het gezelschap van Verstappen op wil zoeken: “Ik hoop dat we in 2021 of in 2022 meer onderlinge duels kunnen uitvechten, waarbij het wat meer gelijk op gaat dan tot op heden.”

Verstappen kaatst op zijn beurt de bal door te stellen dat ook hij het goed kan vinden met het ‘kleine mannetje’ Norris: “Hij is altijd een klein ventje geweest, maar hij groeit wel snel. Het is altijd lachen met hem. Hij vindt het net zoals ik leuk om te simracen.”

Of hij Norris goed vindt? “Ik denk dat hij het goed doet, ja. Het blijft wel lastig om dat helemaal in te schatten, omdat ik niet met hem in één team zit. En in Carlos Sainz had hij […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hoe Norris Verstappen dolde: “Maar dan ramt hij mij toch van de baan”