Het laatste formule 1 nieuws

Hoe Norris zijn dramatische Formule 1-verlies verwerkte

Hoe Norris zijn dramatische Formule 1-verlies verwerkte

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het had de eerste overwinning moeten zijn van Lando Norris in de Formule 1 , afgelopen weekend tijdens de Russische Grand Prix, maar regen en een slechte call gooide roet in het eten. Terwijl de omstandigheden langzaam slechter werden, dacht Norris dat hij de race wel uit zou kunnen zingen op slicks.

Dat was echter niet het geval en zo zag Norris zijn leidende positie wegvallen en zakte hij uiteindelijk terug naar P7. De jonge Brit was na de race helemaal kapot en vertelt tegenover de officiële Formule 1-website hoe hij de dagen daarna met zijn verlies is omgegaan.

“De pijn is al minder. Ik heb de hele maandag gehad om mezelf er overheen te zetten en op dinsdag was ik al weer in de McLaren -fabriek, waar ik veel tijd heb doorgebracht met mijn engineers, de hele groep, om alles nog eens te bekijken. Om meer duidelijkheid te krijgen over de beslissingen en waarom die gemaakt waren. Ik ben nu klaar voor de volgende uitdaging”, zo klinkt hij positief.

Het cliché dat lastige dagen je uiteindelijk alleen maar sterker maken, klopt, zo oordeelt Norris. “Het is niet alleen iets wat men zegt, maar het is zeker waar. Je leert meer van dit soort lastige momenten. Je leert altijd, zelfs als je een race wint. Maar als je zon lastige beslissing gemaakt moet worden en er zoveel factoren bij komen kijken, dan kan je heel veel leren.”

In gesprek met Autosport vertelt Norris dat hij twee dagen lang in de McLaren-simulator heeft gezeten om de hele race nog eens na te bootsen, inclusief de communicatie met zijn team. Op die manier kunnen hij en zijn team de volgende keer in vergelijkbare situaties beter communiceren. Niet Hamilton maar Verstappen de grote winnaar in Rusland

In de nieuwste RN365-podcast wordt de knotsgekke Russische GP uitvoerig besproken. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk concluderen dat Max Verstappen en niet Lewis Hamilton de grote winnaar was in Sotsji. Luister de podcast hieronder.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hoe Norris zijn dramatische Formule 1-verlies verwerkte