Het laatste formule 1 nieuws

Hoe rijk is Red Bull-eigenaar Mateschitz nou eigenlijk?

Hoe rijk is Red Bull-eigenaar Mateschitz nou eigenlijk?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bekend is dat Dietrich Mateschitz voor 49 procent eigenaar is van het bekende Red Bull GmbH. De 76-jarige Oostenrijker heeft zijn vermogen de afgelopen jaren steeds verder zien groeien en op de lijst van rijkste mensen ter wereld van Forbes wordt Mateschitz nu aangemerkt als de nummer 56 van de wereld.

Maar hoe groot is zijn vermogen dan? Het vermogen van Mateschitz wordt geschat op 26,9 miljard Amerikaanse dollar, een duizelingwekkend bedrag. Slechts 55 mensen op een wereldbevolking van ruim 7,5 miljard zijn rijker. Het merendeel van zijn vermogen verdiende de miljardair als medeoprichter van blikjesgigant Red Bull.

Inmiddels heeft Mateschitz ook twee teams in de Formule 1 rijden. Hij is eigenaar van Red Bull Racing en AlphaTauri. In november 2004 kocht Mateschitz Jaguar Racing over van Ford voor het bedrag van één pond. Jaguar Racing veranderde toen in Red Bull Racing. Een jaar later werd ook Minardi gekocht. Dat werd later omgedoopt tot Scuderia Toro Rosso en gaat momenteel door het leven als AlphaTauri.

Oh ja, Mateschitz bezit ook nog de Red Bull Ring in Spielberg, voetbalclubs als Red Bull Salzburg en Red Bull Leipzig, een museum, tv-zender en een tropisch eiland genaamd Laucala. Geruchten gaan bovendien dat hij bij het eiland in de buurt van Fiji ook een onderzeeër zou hebben liggen om zijn gasten te vermaken.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hoe rijk is Red Bull-eigenaar Mateschitz nou eigenlijk?