Het laatste formule 1 nieuws

Hoe serieus is het dreigement van Red Bull? "We kennen de stijl van Marko"

Hoe serieus is het dreigement van Red Bull? “We kennen de stijl van Marko”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull moet komend jaar voor beide teams in de Formule 1 hard op zoek naar een nieuwe motorleverancier. Helmut Marko heeft al aangegeven dat hun eigen vertrek uit de sport tot de mogelijkheden behoort als dat niet lukt. Kunnen we dat dreigement serieus nemen?

Volgens Raul Romojaro, journalist voor de Spaanse krant AS , kun je van het Oostenrijkse bedrijf alles verwachten, zeker in deze tijden. “Er mag op voorhand niets worden uitgesloten, want ook Red Bull moet zijn activiteiten die door de pandemie worden beïnvloed in de gaten houden.” Red Bull kan met twee team druk zetten

Toch sluit hij ook niet uit dat er van de kant van Red Bull een beetje gebluft wordt. “We kennen de stijl van Marko”, zegt de Spanjaard. Hij verdenkt Marko ervan dat hij de Formule 1 hiermee onder druk wil zetten. “Het zou een enorme klap zijn voor de sport als Red Bull Racing en AlphaTauri zich terugtrekken.”

Het is inderdaad zo dat Red Bull met twee teams veel druk op de Formule 1 en de FIA kan uitoefenen. Niemand wil opeens geconfronteerd worden met een startveld van 16 auto’s. Dat is ook de reden dat een aantal jaar geleden de regel werd ingevoerd dat fabrikanten verplicht wordt een team motoren te leveren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hoe serieus is het dreigement van Red Bull? “We kennen de stijl van Marko”