Het laatste formule 1 nieuws

Hoe Verstappen als 16-jarige ook naast de baan diepe indruk maakte op Marko

Hoe Verstappen als 16-jarige ook naast de baan diepe indruk maakte op Marko

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Langzaam maar zeker mogen we Max Verstappen , ondanks zijn nog jonge leeftijd, een Formule 1 -veteraan gaan noemen. Hij is bezig aan zijn zevende seizoen in de Formule 1. In 2014 reed hij in het Europese Formule 3-kampioenschap, toen nog het meest toonaangevende F3-kampioenschap. Op het circuit maakte hij indruk op Helmut Marko, die niet twijfelde en de familie Verstappen bij hem aan tafel riep. Daar maakte de toen 16-jarige Verstappen opnieuw indruk.

“Op die contractonderhandelingen had hij zich heel erg goed voorbereid, dat was heel indrukwekkend. Het was één van de langste gesprekken die ik ooit met een coureur had gevoerd”, aldus Marko, die in zijn carrière als Red Bull -talentscout toch heel wat coureurs tegenover zich heeft gehad.

Waar een dergelijk gesprek normaal gesproken zo’n twintig minuten duurt, stonden Verstappen en Marko pas na anderhalf op: “We gingen de diepte in met elkaar en zo merkte ik hoe gedreven en ambitieus hij was”, vervolgt hij in gesprek met het Duitse RTL .

De gesprekken volgden op het dominante optreden van Verstappen in het verregende weekend op de listige Norisring. Hij won in verraderlijk omstandigheden alle drie de races: “Iedereen heeft wel talent, maar zijn ongelooflijke snelheid, die hij liet zien in veranderlijke omstandigheden, maakte indruk op mij en overtuigde mij uiteindelijk.”

“Ik denk dat hij gemiddeld genomen twee seconden sneller dan iedereen (over een rondje van nog geen 50 seconden, red.). Het was duidelijk dat we met een buitengewoon talent te maken hadden.” Strijd Verstappen en Hamilton wordt in de laatste bocht van de laatste race beslist

De titelstrijd in 2021 wordt ongemeen spannend. Wordt het Max Verstappen of Lewis Hamilton? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk doen hun voorspellingen in de laatste RN365-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hoe Verstappen als 16-jarige ook naast de baan diepe indruk maakte op Marko