Het laatste formule 1 nieuws

Hoe Verstappen een betere F1-coureur wordt door deze onderschatte tool

Hoe Verstappen een betere F1-coureur wordt door deze onderschatte tool

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vorig jaar telde de Formule 1 -kalender een verbluffend aantal van 22 races, volgend jaar komt hier zelfs nog een extra race bij. Coureurs hebben steeds minder vrije tijd om bijvoorbeeld in de thuissimulator te kruipen. Toch zien we Max Verstappen regelmatig een aantal uren achter het virtuele stuur kruipen om te racen tegen de online concurrentie.

En met succes, want regelmatig zien we Verstappen, of een van zijn teamgenoten bij simraceteam Team Redline, bovenaan de tijdenlijst. Aankomend weekend hoopt hij dat weer voor elkaar te boksen, als hij meedoet aan de virtuele 24 uur van Le Mans . Voor de Nederlander is het simracen niet alleen maar vermaak. Hij leert er ook nog eens veel van. Verstappen legt uit dat het een compleet andere ervaring is dan het rijden in de Formule 1.

“Je spendeert erg veel tijd aan de set-up”, zo trapt hij af in gesprek met CarNext . “Je racet vaak niet in een Formule 1-bolide, maar in GT-auto’s. Dat vergt een hele andere techniek qua rijden. Op deze manier blijf ik mijzelf testen.” Razendsnelle concurrentie in de online racewereld

Wie denkt dat Verstappen een streepje voor heeft met zijn race-ervaring in het echte leven, heeft het mis. De Red Bull -coureur moet enorm zijn best doen om de simracers bij te benen, laat staan te verslaan. “Ze zijn zó snel! Het is heel interessant om ze te zien rijden, want ze hebben zelf geen ervaring in een echte racewagen. Maar als je kijkt naar hoe ze remmen en hoe ze de auto besturen, dan is dat wel zoals je het zou moeten doen.”

“Dat is heel interessant om te zien, want dan kan ik mijzelf met ze vergelijken. Zij zijn snel op de simulator, ik juist in het echte leven.” Verstappen haalt veel motivatie uit de sterke online concurrentie en ziet het als een uitdaging en een leerproces. “Als ik in een echte auto stap, dan weet ik dat ik snel ben. Maar wanneer ik in de simulator zit, zijn deze gasten ineens de maatstaf en moet ik mijzelf naar die limiet pushen.”

Het simracen is dus overduidelijk meer […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hoe Verstappen een betere F1-coureur wordt door deze onderschatte tool