Het laatste formule 1 nieuws

Hoe Verstappen het einde van de Formule 1-carrière van Kvyat inluidde

Hoe Verstappen het einde van de Formule 1-carrière van Kvyat inluidde

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het ging allemaal erg snel aan het begin van de Formule 1-carrière van Daniil Kvyat. Te snel? De Rus maakte al na een seizoen de overstap van Toro Rosso naar het grote Red Bull . Zes jaar later kan zijn naam worden toegevoegd aan de lijst met namen die het nooit echt hebben kunnen bolwerken bij Red Bull en bij Toro Rosso/AlphaTauri.

In zijn debuutjaar maakte Kvyat een solide indruk. In de eerste race verbrak hij zelfs nog het record van jongste puntenfinisher ooit, dankzij een negende plaats in de Grand Prix van Australië en ook in de hele eerste helft van het seizoen deed de Rus het naar behoren. Bij het bescheiden Toro Rosso had hij in eerste instantie teamgenoot Jean-Eric Vergne onder de duim, maar in de tweede seizoenshelft kwam de klad in de resultaten van de Rus. Bovendien eindigde Vergne later in het seizoen meestal voor Kvyat.

Toch mocht de Rus later beginnen aan het grote werk bij Red Bull. Toen Sebastian Vettel een gat bij Red Bull achterliet, omdat hij naar Ferrari vertrok, werd besloten om Kvyat te promoveren in plaats van Vergne. Bij de grote broer van Toro Rosso kende hij een moeilijke start, maar ook de matige RB11 ten opzichte van de concurrentie werkte niet mee. Uiteindelijk pakte Kvyat pas halverwege het seizoen, tijdens de Grand Prix van Hongarije, zijn eerste podiumplaats in de Formule 1 en wist hij zijn teamgenoot Daniel Ricciardo zelfs te kloppen in het algemene klassement.

Desondanks was zijn seizoen 2015 niet overtuigend te noemen en in 2016 kwam dan ook het omslagpunt in de carrière van Kvyat. Eerst ging het mis tijdens de Grand Prix van China, waar de Rus met een, volgens Sebastian Vettel, roekeloze inhaalactie zich de woede van de Duitser op de hals haalde. In de eerste lange doordraaier in Shanghai pakte Kvyat de binnenste lijn, waardoor Vettel geen kant op kon en in aanraking kwam met zijn teamgenoot Kimi Raikkonen. Na afloop van de race sprak Vettel hem daarop aan, door te zeggen dat hij ‘inkwam als een torpedo’.

Dat moment leverde de Rus de weinig vleiende bijnaam […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hoe Verstappen het einde van de Formule 1-carrière van Kvyat inluidde