Het laatste formule 1 nieuws

Hoge temperaturen en minimale kans op neerslag tijdens raceweekend Bahrein

Hoge temperaturen en minimale kans op neerslag tijdens raceweekend Bahrein

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De eerste van in totaal twee races in Bahrein staat voor aankomende zondag op het programma. Zoals we gewend zijn van het woestijngebied, wordt de Grand Prix vooralsnog verreden onder droge en warme omstandigheden.

De Grote Prijs van Bahrein is al jarenlang een vast onderdeel op de lijst met bestemmingen. De race wordt verreden op het Bahrain International Circuit, gelegen in het woestijngebied Sakhir, dertig kilometer van de hoofdstad Manamah. Het Bahrain International Circuit werd grotendeels gebouwd in 2003. Hermann Tilke – een bekende Formule 1-architect – is verantwoordelijk voor het design van de baan. Omdat het circuit gelegen is in de woestijn, gaat het asfalt regelmatig gebukt onder een laagje zand. Dit zorgt er – in combinatie met het feit dat de baan verder weinig gebruikt wordt – voor dat de rijders vaak even moeten zoeken naar grip.

Artikel gaat verder onder video Op basis van de afgelopen jaren mag het geen verrassing heten, maar een blik op de huidige weersverwachtingen verraad dat de race onder droge omstandigheden verreden gaat worden. Op vrijdag en zaterdag bestaat er wél een minimale kans op neerslag. Met tien procent op de vrijdag, en twintig procent op de zaterdag, is nat asfalt echter verre van zeker. De temperatuur ligt het hele weekend tussen de 21 graden Celsius en de 27 graden Celsius. Bekijk hieronder de volledige voorspellingen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hoge temperaturen en minimale kans op neerslag tijdens raceweekend Bahrein