Het laatste formule 1 nieuws

Honda-baas: "We keren waarschijnlijk terug in de Formule 1"

Honda-baas: “We keren waarschijnlijk terug in de Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nadat Honda in 2015 niet voor het eerst voet zette in de Formule 1 , ging het in eerste instantie niet bepaald van een leien dakje. De Japanners hadden de grootste moeite om de hybride krachtbron betrouwbaar te maken en ook de snelheid liet de eerste jaren als partner van McLaren te wensen over. Nadat ze in zee gingen met Toro Rosso en later Red Bull ging het steeds beter en beter.

In 2021 zijn ze zelfs titelkandidaat als motorleverancier van Red Bull, maar ongeacht hoe de titelstrijd afloopt, het zal voorlopig het laatste kunstje zijn van Honda in de koningsklasse van de autosport. Ruim een jaar geleden besloten de hoge heren op het hoofdkantoor in Japan namelijk dat Honda zich na afloop van dit seizoen terug zou trekken uit de sport.

De twee partijen hebben besloten om in 2022 nog samen te werken achter de schermen, nadat Red Bull het intellectuele eigendom van de Honda-motor overkocht. Masashi Yamamoto, de Managing Director van het Formule 1-project van Honda, denkt echter dat de autofabrikant weer volledig terug zal keren in de sport.

“Ik denk inderdaad van wel, we zullen weer terugkeren. We zitten nu in de situatie waarin Honda zich moet focussen op klimaatneutraal opereren en daarin moeten we stappen zetten. Zodra dat echter goed gaat, denk ik echter dat er weer mensen zullen zijn binnen het bedrijf die mee willen doen aan de Formule 1”, zo voorspelt de Japanner in gesprek met The Race .

Daarmee herhaalt Yamamoto wat hij in gesprek met RacingNews365 twee maanden geleden ook al riep. Toen wij hem vroegen of Honda nu voor altijd de deur achter zich dicht trok, liet hij ook al doorschemeren dat er nog een kans is dat ze weer terugkeren. “We sluiten dit jaar ons project af en we gaan ons focussen op klimaatneutraal opereren, maar ook op elektrische auto’s. We hebben een nieuwe CEO, dus misschien overweegt hij om terug te keren in de sport.”

Het is in ieder geval al de vierde keer dat Honda de Formule 1-deur achter zich sluit, maar nu mogelijk dus als kampioen. Gevraagd of een mogelijke titel […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda-baas: “We keren waarschijnlijk terug in de Formule 1”