Het laatste formule 1 nieuws

Honda bedankt Red Bull aan de vooravond van gezamenlijke mijlpaal

Honda bedankt Red Bull aan de vooravond van gezamenlijke mijlpaal

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toyoharu Tanabe is dankbaar voor het vertrouwen dat Red Bull in de Japanse autofabrikant heeft. “Honda was al vier jaar terug in de Formule 1 voordat we gingen samenwerken met Red Bull. In die tijd hadden we nog niet eens een podium gescoord. We zijn dan ook van ver gekomen om nu samen te vechten voor het kampioenschap”, zegt Tanabe.

Volgens Tanabe kunnen Max Verstappen en Red Bull nu voor de kampioenschappen strijden omdat de neuzen dezelfde kant op staan. “Dit komt door al het harde werk en de goede communicatie tussen iedereen bij Honda en Red Bull. We delen hetzelfde doel”, aldus Tanabe.

In 2019 begon het gezamenlijke avontuur van Red Bull Racing en Honda. De technisch directeur van Honda is ook blij met de mooie resultaten die de twee partijen in korte tijd samen hebben gehaald. “Zoals de eerste overwinning samen in 2019 in Oostenrijk, de eerste poleposition van Max Verstappen in Hongarije in datzelfde jaar en de vijf opeenvolgende overwinningen dit seizoen.”

Niet alleen de Japanners zijn dankbaar, Red Bull-teambaas Christian Horner bedankt op zijn beurt Honda voor de samenwerking. Hij is ‘enorm trots’ op wat zijn team samen met Honda tot nu toe heeft bereikt. De Honda-motor bracht Red Bull sinds de samenwerking in 2019 begon elf overwinningen en 32 podiums. “Onze relatie met Honda is alleen maar sterker en sterker geworden. Ik wil iedereen bij Honda bedanken voor hun uitzonderlijke inzet en toewijding. Die heeft ervoor gezorgd dat we dit jaar voor het kampioenschap kunnen vechten.”

Geschreven door: Bas van der Weerden Crashes gaan Verstappen achtervolgen in tweede seizoenshelft

Zijn crashes kunnen Max Verstappen in de seizoenshelft wel eens achtervolgen, maar dat wil niet zeggen dat hij kansloos is voor de wereldtitel. In de nieuwste podcast van RacingNews365 met F1-kenner Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Joris Mosterdijk, bespreken we de gevolgen hiervan en blikken we uitvoerig vooruit op de Grand Prix van België. Beluister ‘m hieronder.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda bedankt Red Bull aan de vooravond van gezamenlijke mijlpaal