Het laatste formule 1 nieuws

Honda-directeur steunt Tsunoda: ‘Volgend jaar hetzelfde doen als in Hongari

Honda-directeur steunt Tsunoda: ‘Volgend jaar hetzelfde doen als in Hongari

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sinds 1 januari is Honda officieel niet meer actief in de Formule 1. Een deel van het personeel is inmiddels teruggekeerd naar Japan. Komend seizoen blijven de motoren onder de naam Red Bull Powertrains wel in de Formule 1 actief, net als Honda -protegé Yuki Tsunoda . Inconsistentie

Tsunoda blijkt een opvallende verschijning op en rond de baan. De kleine Japanner kan verbaal behoorlijk tekeer gaan en is bij vlagen enorm rap op de baan. In zijn eerste jaar in de Formule 1 was inconsistentie zijn grootste probleem: de ene week keurig in de middenmoot, terwijl hij de volgende race fouten maakte.

Masashi Yamamoto , directeur motorsport van Honda, ziet nog steeds veel potentie in Tsunoda, die ook in de toekomst gesteund wordt door het automerk. In een interview met het Japanse Autosportweb vertelt hij dat de Grand Prix in Hongarije voor Tsunoda het keerpunt. “Ik heb (Tsunoda) gezegd dat ik wilde dat hij alle 23 wedstrijden hetzelfde deed als in Hongarije”, zegt Yamamoto.
Einde van een avontuur

Voor Yamamoto zit het avontuur in de Formule 1 er nu op. Na de race in Abu Dhabi keerde hij terug naar Engeland voor het ophalen van zijn spullen, om vervolgens naar Japan te vliegen. Daar verbleef hij veertien dagen in een quarantainehotel. “Ik heb veel geleerd in zes jaar Formule 1,” zegt Yamamoto. “Al die ervaringen behoren niet alleen mij toe, ook aan Honda. De komende tijd ga ik alles rapporteren.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda-directeur steunt Tsunoda: ‘Volgend jaar hetzelfde doen als in Hongari