Het laatste formule 1 nieuws

Honda: "Dit jaar schieten we in GP Portugal beter uit de startblokken"

Honda: “Dit jaar schieten we in GP Portugal beter uit de startblokken”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Honda stond dit Formule 1-seizoen met Max Verstappen en Red Bull al twee keer op het podium, en één keer zelfs op de hoogste trede. Honda’s technisch directeur Toyoharu Tanabe is tevreden, maar wil niet te lang in dat gevoel van tevredenheid blijven hangen.

“Dit is voor Honda de beste start van een seizoen sinds de terugkeer in de sport in het hybride-tijdperk. AlphaTauri heeft het ook al erg goed gedaan in de spannende strijd achter de topteams. Echter, na slecht twee ronden in het wereldkampioenschap weten we dat ons nog een lang seizoen staat te wachten. We proberen gedurende elk raceweekend het maximale eruit te halen met alle vier de coureurs en met beide teams.”

De eerste stop op die lange lijst van races die nog gaan komen, is de Grand Prix van Portugal. Voor de tweede keer in iets meer dan zes maanden tijd strijkt het circus neer in de Algarve, en dat brengt voordelen met zich mee.

“Iedereen beschikt nog over de data van afgelopen jaar en dat maakt dat we wat beter uit de startblokken kunnen schieten dan vorig jaar.”

Omdat Honda regen verwacht op vrijdag, staat het in de ogen van Tanabe voor een uitdaging tijdens de vrije trainingen: “Met de beperkte trainingstijd die we hebben, moeten we zo efficiënt mogelijk te werk gaan om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de zaterdag en zondag.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda: “Dit jaar schieten we in GP Portugal beter uit de startblokken”

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden