Het laatste formule 1 nieuws

Honda draagt F1-motoren over aan Red Bull

Honda draagt F1-motoren over aan Red Bull

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Honda vertrekt na dit jaar als motorleverancier in de Formule 1. Red Bull Racing en zusterteam AlphaTauri maken nu gebruik van de Japanse V6 Hybride en kunnen dat ook na 2021 blijven doen. Red Bull en Honda zijn namelijk tot overeenstemming gekomen waarbij Red Bull de krachtbronnen na dit jaar verder zelf bouwt en ontwikkelt.

Red Bull zet een eigen faciliteit op om aan de motoren te werken als Honda eenmaal haar handen van het project heeft getrokken. Afgelopen week werd bekend dat de Formule 1 de motorreglementen voor de komende jaren ongewijzigd laat, dus daarom is het voor Red Bull te behappen om op eigen houtje door te gaan met de krachtbron. Op detailniveau mogen er verbeteringen worden aangebracht, maar er komen dus geen grote veranderingen aan. Pas in 2025 is er een volledig nieuw motorreglement van kracht.

Honda’s vertrek uit de Formule 1 kwam vorig jaar als een grote verrassing. Het gaat de laatste jaren best goed met de krachtbronnen, na een zeer matige periode als motorleverancier van McLaren. De reden voor het vertrek was volgens Honda haar streven naar ‘CO2-neutraliteit in 2050’. De Japanners willen naar eigen zeggen hun geld en R&D daarop volledig inzetten en daaraan met de in de racerij opgedane kennis. Verdere ontwikkeling en investering in het F1-project zou daarop niet langer aansluiten.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda draagt F1-motoren over aan Red Bull