Het laatste formule 1 nieuws

Honda F1 in 2022 met de motoren toch betrokken bij Red Bull: "Werken met Honda voor een zachte landing"

Honda F1 in 2022 met de motoren toch betrokken bij Red Bull: “Werken met Honda voor een zachte landing”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In 2022 is Honda toch niet helemaal weg bij Red Bull. Dit jaar kent Honda eindelijk het lang verwachtte succes met Max Verstappen die met hun krachtbron aan de leiding staat in het wereldkampioenschap Formule 1. Na dit jaar neemt de motorenbouwer afscheid, maar blijkbaar zijn ze nog niet helemaal weg. Honda gaat namelijk de motoren volgend jaar nog wel assembleren voor het team uit Milton Keynes. Volgens Reuters gaat Honda de Formule 1-motoren blijven assembleren op haar onderzoek- en ontwikkelingsfaciliteit in Sakura. Wanneer teambaas Christian Horner er naar gevraagd wordt, bevestigd hij deze stap. De Brit vertelt dat dit wordt gedaan om Red Bull meer tijd te geven om haar eigen fabriek Red Bull Powertrains verder op te bouwen.

“Het mag duidelijk zijn dat we ons klaarmaken binnen Red Bull Powertrains, 2022 gaat een transitie jaar zijn’, aldus de teambaas tegenover het nieuws agentschap. “Dus werken we met Honda om het een zachte landing te laten maken, waarbij de motoren in 2022 in Sakura blijven geassembleerd worden, voordat dat proces in 2023 wordt overgebracht naar onze nieuwe faciliteit.”

Daarmee gaat Honda er niet alleen voor zorgen dat Red Bull nu in Milton Keynes over goede motoren kan beschikken, maar dat deze 2022-specificatie ook doorontwikkeld wordt. Daarmee moet Red Bull gedurende de periode van de bevriezing van de motoren tot en met 2024, over een goede krachtbron beschikken. Voor 2025 en verder gaat Red Bull Powertrains haar eigen krachtbron ontwikkelen .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda F1 in 2022 met de motoren toch betrokken bij Red Bull: “Werken met Honda voor een zachte landing”