Het laatste formule 1 nieuws

Honda geeft tekst en uitleg over nieuwe en verbeterede 2021-krachtbron

Honda geeft tekst en uitleg over nieuwe en verbeterede 2021-krachtbron

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Honda-krachtbron Red Bull Racing en AlphaTauri rijden aankomend seizoen beiden met een gloednieuwe – en als het goed is verbeterde – Honda-krachtbron onder de kap. Deze zou eigenlijk in 2022 geïntroduceerd worden, maar is toch één jaar naar voren gehaald. Toyoharu Tanabe geeft tekst en uitleg.

Honda verlaat na aankomend seizoen de Formule 1. Dat nieuws werd in oktober van het afgelopen jaar naar buiten gebracht. Een verrassend besluit, gezien de nog altijd vrij recente terugkeer van de Japanse fabrikant. Daarnaast hebben de samenwerkingen met Red Bull Racing en AlphaTauri inmiddels geleid tot verschillende pole positions en overwinningen. De Formule 1 is volgens Honda echter niet langer het juiste podium voor de toekomstplannen van het bedrijf. Het merk wil zich meer gaan richten op de elektrificatie van de automobielindustrie.

Artikel gaat verder onder video

Dat betekent echter niet dat 2021 een jaar voor spek en bonen wordt voor Honda. Sterker nog, in de vorm van Red Bull Racing wil men een gooi doen naar de wereldtitel. Vertrekken met een klapstuk dus, maar om dat te bewerkstelligen moet wel eerst even het al zeven jaar dominerende Mercedes verslagen worden. Een grote uitdaging, maar Honda heeft alles op alles gezet. Zo wordt een gloednieuwe krachtbron die eigenlijk voor 2022 op de plank lag, aankomend seizoen al geïntroduceerd. Toyoharu Tanabe “Voordat we met de coronapandemie te maken kregen, wilden we deze motor eigenlijk dit jaar introduceren,” vertelt Tanabe in gesprek met Motorsport.com . Deze plannen werden echter met één jaar opgeschoven vanwege alle beperkingen rondom en vanwege het coronavirus. “Maar toen in oktober werd aangekondigd dat Honda de sport eind 2021 gaat verlaten, hebben we de situatie opnieuw bekeken en besloten om terug te grijpen op ons eerste plan: de nieuwe motor in 2021 introduceren,” klinkt het.

Honda bracht enige tijd geleden naar buiten dat de problemen rondom ‘clipping’ – Honda-aangedreven coureurs waren afgelopen seizoen regelmatig voor het voltooien van een ronde door de elektrische energie heen – zijn opgelost. Maar daar blijft het niet bij. “Om zowel het vermogen als de betrouwbaarheid te verbeteren, hebben we aanpassingen gedaan aan de ICE, turbine en ERS. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda geeft tekst en uitleg over nieuwe en verbeterede 2021-krachtbron