Het laatste formule 1 nieuws

Honda heeft maar één doel: "F1 verlaten met een wereldtitel"

Honda heeft maar één doel: “F1 verlaten met een wereldtitel”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen tijdens filmdag op Silverstone – 24 februari 2021. Honda verlaat na dit seizoen de Formule 1 als motorleverancier van Red Bull Racing en AlphaTauri . Na 2021 blijft er wel een samenwerking bestaan, maar de officiële aanwezigheid in de sport is dan verleden tijd. Honda lijkt de pijn iet wat te willen verzachten, door met een vooruitstrevende motor op de proppen te komen.

“We hebben ons doel om kampioen te worden nog niet bereikt”, zegt Honda F1 CEO Masashi Yamamoto. “Racen is onze passie en we zijn niet tevreden dat we de titel niet hebben behaald”, voegde hij toe. “Dus we zeiden ‘laten we de 2022 motor in 2021 al beschikbaar maken’. We gaan er dit jaar voluit tegenaan, het is ons laatste seizoen in de Formule 1.”

Na de aankondiging van Honda, om de sport te verlaten, heeft de Japanse autofabrikant een akkoord bereikt met Red Bull. Vanaf 2022 neemt Red Bull Powertrains het onderhoud van de aan Honda gelieerde motoren over. De samenwerking gaat verder dan alleen het gebruik van de motoren. “We krijgen hulp van Honda. Hun personeel zal ons helpen met de montage van de motoren”, aldus Red Bull-teambaas Christian Horner . “Het feit dat we in 2021 kunnen beschikken over de 2022-motor geeft aan hoeveel moeite ze hierin steken.”

Niet alleen de vooruitstrevende Honda F1-motor moet Red Bull dat extra zetje in de rug geven. Ook de lering uit 2020 moet het team uit Milton Keynes dat beetje extra geven. “We hebben veel lessen geleerd uit 2020 en een deel daarvan zat in de complexiteit van onze windtunnel”, gaf Horner vrij.

Of de twee onderwerpen, de vernieuwende Honda-motor en de geleerde lessen uit 2020, voldoende zijn om Mercedes dit jaar van de titel af te houden zal moeten blijken. Max Verstappen en zijn nieuwe teamgenoot Sergio Pérez kregen woensdag de gelegenheid om de nieuwe bolide, de RB1B, aan de tand te voelen. Het ging echter om een filmdag met allerlei beperkende maatregelen, zoals de zogenaamde promobanden van Pirelli. Het ging dus om een shakedown , waaruit nagenoeg geen enkele les […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda heeft maar één doel: “F1 verlaten met een wereldtitel”