Het laatste formule 1 nieuws

Honda heet Grosjean van harte welkom als 'familielid'

Honda heet Grosjean van harte welkom als ‘familielid’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Romain Grosjean maakt de switch van de Formule 1 naar de IndyCars en daarmee ook de overstap van Ferrari -motoren naar Honda-power. Honda is één van de twee motorleveranciers in de IndyCars, de concurrent is Chevrolet.

Niet alleen zijn nieuwe team heette Grosjean gisteren van harte welkom, Honda deed hetzelfde. Opmerkelijk was dat Honda het Formule 1-kanaal op Twitter gebruikte om dat te doen: “Welkom bij de Honda-familie, Romain!”, zo staat er te lezen op het social media-platform.

De tweet valt op, omdat het Honda waarmee Max Verstappen actief is in de Formule 1 volledig los staat van het Honda dat we vanuit de IndyCars kennen. Niet voor niets blijft Honda de niet minder vervuilende Amerikaanse klasse wel trouw, terwijl men eind 2021 de Formule 1 verlaat om duurzaamheidsoverwegingen.

Waar het Formule 1-project wordt gerund door de Japanners in het Japanse Sakura, wordt het ‘Amerikaanse Honda gerund door HPD (Honda Performance Development), een zelfstandig opererende aftakking van het grote moederconcern.

Dat gezegd hebbende is het niet ondenkbaar dat Verstappen en Grosjean elkaar treffen tijdens evenementen, zoals de traditionele Honda Racing Days die jaarlijks op het Japanse circuit van Motegi worden gehouden, mits het coronavirus dat natuurlijk toestaat.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda heet Grosjean van harte welkom als ‘familielid’