Het laatste formule 1 nieuws

Honda hoopt 'moeilijk seizoen' goed af te sluiten in Abu Dhabi

Honda hoopt ‘moeilijk seizoen’ goed af te sluiten in Abu Dhabi

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het coronavirus heeft zijn tol geëist in de Formule 1. De seizoenstart moest op het laatste moment worden afgeblazen, waarna bleek dat de hele kalender op de schop moest om toch nog een min of meer volwaardig seizoen op poten te zetten. Daar slaagde de Formule 1 wonderwel in door zeventien races in ruim vijf maanden te plannen, waarmee de sport voor misschien wel het meest intense seizoen in de historie stond.

Dat maakt dat 2020 voor alle teams, coureurs en andere partijen een memorabel, maar zwaar jaar is geweest. Ook voor Honda, zo geeft technisch directeur Toyoharu Tanabe aan. “Het is een vreemd seizoen geweest door de coronapandemie met een late start, waarna we erin geslaagd zijn om zeventien races tussen juli en december in te passen. Het was moeilijk vanwege de reisbeperkingen en het feit dat we op sommige circuits niet konden rijden”, doelt Tanabe op de aangepaste kalender met races die vooral in Europa plaatsvonden. “Het voelt alsof het seizoen heel snel is gegaan.”

In Abu Dhabi hoopt Honda het seizoen, waarin het twee races won, in stijl af te sluiten. “Vorige week behaalden we in de Grand Prix van Sakhir niet de resultaten waarop we hadden gehoopt, om verschillende redenen”, zegt Tanabe die Alexander Albon en Daniil Kvyat als enige coureurs punten zag halen, met respectievelijk de zesde en de zevende plaats. “We hopen op een passend slot, waarin we tot het einde kunnen vechten met beide teams en al onze coureurs.”

Moet Red Bull met het oog op 2021 meer afgaan op wat Max Verstappen van zijn teamgenoot verlangt? Dit en meer in de nieuwste F1-podcast met Ruud Dimmers, Tom Coronel en Thomas van Groningen, die hieronder is te beluisteren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda hoopt ‘moeilijk seizoen’ goed af te sluiten in Abu Dhabi