Het laatste formule 1 nieuws

Honda levert F1-motoren 2022 nog vóór vertrek uit F1: krijgen de Japanners spijt?

Honda levert F1-motoren 2022 nog vóór vertrek uit F1: krijgen de Japanners spijt?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Honda wil meer de nadruk leggen op elektrische krachtbronnen, en daarom verlaat de motorbouwer na het huidige seizoen de Formule 1. Inmiddels is Red Bull Racing druk bezig met het opbouwen van Red Bull Powertrains, een eigen motoren-divisie die het werk van de Japanners na dit jaar gaat overnemen.

Masashi Yamamoto staat aan het hoofd van de F1-activiteiten van Honda in de Formule 1. De Honda-baas was zondag dan ook lichtjes geroerd toen Max Verstappen op het hoogste treetje van het podium mocht staan in Frankrijk. Red Bull Racing en AlphaTauri hadden vanaf die Grand Prix de beschikking over een nieuwe krachtbron. De Honda-motor onderging afgelopen weekend overigens officieel een naamsverandering, de krachtbron heet nu ‘Honda e-TECHNOLOGY’

Het heeft allemaal te maken met het besluit dat in Japan werd genomen om de Formule 1 vaarwel te zeggen omdat het merk zich in de toekomst meer wil richten op elektrische aandrijvingen.

“Persoonlijk vind ik het triest dat we de sport verlaten. Ik had graag gezien dat Honda was gebleven, maar ik respecteer en begrijp de beslissing die is genomen”, vertelt Yamamoto in het Franse weekblad Auto Hebdo. Red Bull Powertrains neemt ontwikkeling na dit jaar van Honda over

Volgens Christian Horner is de belangrijkste taak voor de nieuwe motoren-bouwers om zich te gaan richten op het ontwikkelen op de nieuwe krachtbronnen waar waarschijnlijk vanaf 2025 mee gereden wordt in de Formule 1.

In Milton Keynes wordt had gewerkt om de fabriek van Red Bull Powertrains te bouwen, de fabriekshal krijgt al vorm en is volop in aanbouw bij de thuisbasis van Red Bull Racing. Het team is al maanden bezig met het werven van personeel.

Zo wist het team van Max Verstappen de afgelopen maanden trots aan te kondigen al zo’n vijftien vooraanstaande personeelsleden van de motorafdeling van Mercedes te hebben aangetrokken. Ook wordt nu gekeken of huidige personeelsleden van Honda vanaf volgend jaar kunnen blijven werken bij de nu vol in opbouw zijnde motoren afdeling van Red Bull Racing.

“Op dit moment zijn er geen concrete plannen voor de werknemers om over te stappen naar Red Bull, maar dat zou aan het eind van […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda levert F1-motoren 2022 nog vóór vertrek uit F1: krijgen de Japanners spijt?