Het laatste formule 1 nieuws

Honda looft Verstappen en Albon: "Geweldig om te zien"

Honda looft Verstappen en Albon: “Geweldig om te zien”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Natuurlijk staat ook Honda’s technisch directeur Toyoharu Tanabe stil bij de weerzinwekkende crash van Romain Grosjean. “We zijn zeer opgelucht dat hij enkel lichte verwondingen heeft overgehouden aan dat verschrikkelijke ongeluk. Een crash als deze hebben we al lange tijd niet meer gezien, maar toont aan hoe veilig de Formule 1 is geworden en dat is te danken aan het harde werken van de FIA op dat gebied.”

Daarna was het op het Bahrain International Circuit business as usual . Mercedes won met Lewis Hamilton de Grand Prix, maar Tanabe zag drie van zijn mannen in de top zes: “We hebben een mooi optreden gezien van Red Bull , het was geweldig om beide coureurs op het podium te zien (voor het eerst in Honda-tijdperk, red.). Het was in dat opzicht een positieve start van deze triple header, waarbij de snelste ronde van Verstappen een mooie bonus was.”

Lofuitingen zijn er ook voor Pierre Gasly: “Hij ging als enige voor een éénstopstrategie en dankzij een intelligent en geduldig staaltje bandenmanagement werkte dat ook voor hem. Daniil Kvyat finishte buiten de punten, nadat zijn race gehinderd werd door een tijdstraf.”

“Nu hebben we het voordeel dat we in Bahrein kunnen blijven om ons voor te bereiden op de volgende race. We willen dit momentum vasthouden, eerst richting de tweede race in Bahrein en later ook richting de laatste race in Abu Dhabi.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda looft Verstappen en Albon: “Geweldig om te zien”