Het laatste formule 1 nieuws

Honda staat perplex door stortvloed aan Mercedes-straffen: "Ongelooflijk"

Honda staat perplex door stortvloed aan Mercedes-straffen: “Ongelooflijk”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na een aantal lastige jaren zit Honda in de lift. Samen met Red Bull en Max Verstappen strijden ze nu om de wereldtitel in de Formule 1 . De Japanners zijn überhaupt blij dat ze mee mogen strijden om de wereldtitel, zo vertelt technisch directeur Toyoharu Tanabe aan onder meer RacingNews365 .

“We zijn heel erg blij dat we meestrijden in beide kampioenschappen. Al vanaf het begin van het seizoen zijn we sterk geweest en hebben we goed gepresteerd. Het is mooi, maar het is ook niet makkelijk.”

“Er zijn nog vier races te gaan. Sommigen zeggen misschien: ‘nog maar vier races’, maar voor ons is dat nog een lange weg te gaan. Een lange, lastige strijd, die vier races.” Honda verbaasd door straffen Mercedes

Honda moest dit jaar enkele gridstraffen incasseren, nadat Max Verstappen en Sergio Perez crashten in Silverstone en Hongarije. Mercedes moest ook al meerdere keren wisselen, maar niet vanwege externe factoren. Het leidt tot verbazing bij Tanabe.

“Ik ben heel erg verrast door de motorwissels van Mercedes, dat heel vaak haar verbrandingsmotor wisselt. Ik kan het echt niet geloven wat er aan de hand is bij Mercedes, en ook waarom gebeurt ook niet.”

Zelf is Honda er van overtuigd dat ze geen straffen meer hoeven te incasseren als alles normaal verloopt. “Vanuit het oogpunt van de motorleverancier is het altijd teleurstellend om een coureur straf te zien krijgen.”

“Niemand kan de toekomst voorspellen. Er kunnen altijd een ongeluk of onverwachte problemen optreden. Wij als Honda kunnen het seizoen afmaken met de huidige motoren van alle coureurs.”

Een seizoen zonder straf was volgens Tanabe ook mogelijk geweest als Verstappen niet van de baan was getikt in Silverstone.

“Zonder de crash van Verstappen in Silverstone hadden we het seizoen denk ik af kunnen maken zonder een gridstraf voor hem”, zo sluit hij gedecideerd af. Video: Gridstraf voor Hamilton tijdens GP Brazilië Het hing al enige tijd in lucht, maar in de GP van Brazilië moest Lewis Hamilton er toch aan geloven: hij krijgt een nieuwe motor. Hoe en waarom bekijk je in de video hieronder.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda staat perplex door stortvloed aan Mercedes-straffen: “Ongelooflijk”