Het laatste formule 1 nieuws

Honda stapt uit de Formule 1: is dit het einde van Red Bull Racing?

Honda stapt uit de Formule 1: is dit het einde van Red Bull Racing?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vanochtend maakte Honda bekend dat ze uit de Formule 1 stappen. In 2021 zal het Japanse merk nog motoren leveren, maar daarna is het gedaan. Dit betekent dat Red Bull en Alpha Tauri op zoek moeten naar een nieuwe motor. Helaas voor Max Verstappen zijn de opties zeer beperkt. Betekent dit het einde van Red Bull Racing?

Honda keerde in 2015 terug in de Formule 1, maar kende een valse start bij McLaren. De Japanse krachtbron kwam vermogen tekort en was niet betrouwbaar. De onvermijdelijke breuk volgde twee jaar later. Gelukkig voor Honda konden ze hun motoren ergens anders kwijt. Red Bull was namelijk verwikkeld in een vechtscheiding met Renault en zocht een nieuw partner. Honda en Red Bull Racing uit elkaar

Met Vettel en Renault werd Red Bull Racing vier keer op rij wereldkampioen, maar na het vertrek van de Duitser ging het snel bergafwaarts. Hierdoor kwam ook de relatie met de Franse motorfabrikant onder druk te staan. De spanning tussen beide partijen was lange tijd om te snijden en een pijnlijke breuk was onvermijdelijk. In juni 2018 maakte Red Bull de overstap naar Honda bekend. Zusterteam Toro Rosso reed op dat moment al met Honda-motoren.

Zowel Honda, als Red Bull Racing lieten weten enorm uit te kijken naar de toekomst. Beiden hebben in het verleden vele succes gekend in de Formule 1. Die tijden laten herleven was het grote doel, maar dat gaat dus niet gebeuren. Honda laat weten dat ze het geld en de tijd toch liever in andere dingen gaan steken. Volgend seizoen maken ze nog netjes af. Daarna zal Red Bull op zoek moeten naar een nieuwe motor. Verstappen met een Ferrari of Mercedes motor

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In de Formule 1 zijn namelijk maar een beperkte aantal motorleveranciers. Naast Honda zijn dat momenteel Mercedes, Ferrari en Renault. Zij hebben ieder hun eigen fabrieksteam en verkopen daarnaast motoren aan andere teams. Dit betekent dat Red Bull moet gaan aankloppen bij één van deze partijen, en dat gaan lastige gesprekken worden.

Mercedes en Ferrari hebben beiden een eigen fabrieksteam waarmee ze (normaalgesproken) strijden om het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda stapt uit de Formule 1: is dit het einde van Red Bull Racing?