Het laatste formule 1 nieuws

Honda toch niet weg uit F1? '2022 Red Bull-motor wordt gemaakt in Japan'

Honda toch niet weg uit F1? ‘2022 Red Bull-motor wordt gemaakt in Japan’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hoewel Honda formeel de Formule 1 verlaat na dit seizoen, lijkt het er toch steeds meer op dat we de Japanners niet hoeven te missen op de grid van komend jaar. Red Bull Racing neemt al veel van het personeel over, maar nu is ook bekend gemaakt dat Honda komend jaar nog steeds de motoren zal leveren vanuit Japan.

“ Ja, Red Bull en Honda hebben hard gewerkt aan dat project en hoe we die overgang gaan aanpakken volgend jaar ”, legt technisch directeur van Honda Toyoharu Tanabe uit aan Autosport als hij de vraag krijgt over de plannen van Red Bull. Hoewel ze in Milton Keynes een fabriek aan het bouwen zijn, zullen er volgend jaar nog motoren komen uit Sakura. Pas in 2023 volledig in Milton Keynes

Daar staat de fabriek van Honda waar nu de motoren gemaakt worden. Christian Horner bevestigt dit ook aan hetzelfde medium. “ We ronden nu de details af. Natuurlijk gaan we ons klaarmaken met Red Bull Powertrains, 2022 zal een transitiejaar zijn ”. Samen met Honda zal Red Bull in 2022 alles klaarmaken om de werkzaamheden over te zetten naar Milton Keynes.

“ We werken samen met Honda om een zachte landing te hebben, dus de motoren worden nog steeds gemaakt in Sakura in 2022, voordat het proces overgenomen wordt in onze nieuwe faciliteiten op tijd voor 2023 ”, sluit Horner af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda toch niet weg uit F1? ‘2022 Red Bull-motor wordt gemaakt in Japan’