Het laatste formule 1 nieuws

Honda-topman over Tsunoda: “Hij heeft zich als rookie bewezen”

Honda-topman over Tsunoda: “Hij heeft zich als rookie bewezen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In een interview met AS-Web heeft Honda-topman Masashi Yamamoto een inkijk gegeven in hoe er vanuit Honda naar het Formule 2 seizoen van aanstormend talent Yuki Tsunoda gekeken wordt. Tsunoda zal na zijn sterke F2-seizoen volgend jaar de overstap maken naar de Formule 1 , waar hij een stoeltje bij AlphaTauri bemachtigd heeft.

Yamamoto begint met een bedankje aan het adres van Tsunoda, dit voor de sterke prestatie die hij heeft weten neer te zetten. Yamamoto: “ Dit seizoen was in veel opzichten een lastige, maar hij gaf blijk van een sterke mentaliteit en heeft strijd geleverd. Daarvoor wil ik hem bedanken.”

“ Met de laatste race wisten we erg sterk te eindigen ”, stelt Yamamoto. Tsunoda wist twee achtereenvolgende podia te pakken in de laatste twee races; een overwinning en een tweede plaats. “ De race was als de samenkomst van het hele jaar. Naar het podium rijden vanaf de reverse grid (in beide races) is een prestatie zoals die van andere grootheden die in het verleden de opstap naar Formule 1 hebben gemaakt.” In de vergelijking met Mick Schumacher ligt dan ook de sleutel van Tsunoda’s succes, stelt Yamamoto: “Kampioen Mick heeft nooit een pole position gepakt, terwijl Tsunoda vier keer gewonnen heeft. Dit betekent dat hij het als rookie goed gedaan heeft.” Stijgende lijn

Ondanks dat Tsunoda het kampioenschap in de Formule 2 niet op zijn naam wist te zetten, is er volgens Yamamoto wel sprake van een inmiddels ingezette lijn van ontwikkeling bij Tsunoda. “Het was indrukwekkend dat hij volledig gebruik wist te maken van wat hij elke race geleerd had. Ik zag dit met eigen ogen in Race 1 en Race 2 van het laatste weekend, en ik denk dat die groei tot in volgend jaar zal doorzetten” , aldus Yamamoto.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda-topman over Tsunoda: “Hij heeft zich als rookie bewezen”