Het laatste formule 1 nieuws

Honda-topman verwacht terugkeer naar F1: 'De geschiedenis herhaalt zich'

Honda-topman verwacht terugkeer naar F1: ‘De geschiedenis herhaalt zich’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Honda heeft eind 2021 de Formule 1 verlaten na zeven jaar. Honda -directeur Masashi Yamamoto hoopt dat de motorleverancier in de toekomst terugkeert naar de sport.

Honda eindigde het seizoen met een hoogtepunt, namelijk het winnen van het wereldkampioenschap met Max Verstappen . In 2022 zal personeel van de motorleverancier Red Bull Racing nog begeleiden met het ontwikkelen van de Red Bull Powertrains, maar daarna staat het team er echt alleen voor.

De Japanse fabrikant reageerde tot dusver nog niet op een mogelijke terugkeer in de toekomst, maar Yamamoto denkt zelf dat Honda op een bepaald punt weer een poging zal wagen. Dat vertelt hij in gesprek met F1.com . ‘Hoop dat het kan gebeuren’

“Persoonlijk hoop ik en verwacht ik dat Honda terugkomt in de Formule 1. Het hangt ervan af of jonge mensen bij Honda gepassioneerd zijn over de autosport en of ze het senior management kunnen overtuigen om terug te komen. Maar de geschiedenis herhaalt zich, dus ik hoop dat het kan gebeuren” , vertelt de topman.

Yamamoto liet eerder al weten van mening te zijn dat Honda te vroeg is gestopt met de samenwerking. Hij had de samenwerking persoonlijk nog willen doorzetten. Toch is de directeur trots op de inspanningen van de afgelopen jaren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda-topman verwacht terugkeer naar F1: ‘De geschiedenis herhaalt zich’

F1 TV Pro

F1 TV Pro

Vanaf dit jaar is de Formule 1 niet meer live te kijken bij Ziggo. Als je de sport op de voet wil