Het laatste formule 1 nieuws

Honda-topman Yamamoto: ‘Mooi dat onze inzet zich in dit laatste jaar uitbetaalt’

Honda-topman Yamamoto: ‘Mooi dat onze inzet zich in dit laatste jaar uitbetaalt’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Als bedankje van Red Bull aan Honda mocht topman Masashi Yamamoto na Max Verstappens zege in Amerika afgelopen zondag mee naar het podium. Het afscheid van de Japanse fabrikant komt steeds dichterbij, maar wordt er niet makkelijker op. “Red Bull en Honda hebben veel emoties gedeeld.”

Meneer Yamamoto, Honda vecht met Verstappen en Red Bull om de titel. Toch trekt het zich eind 2021 terug. Bestaat er geen vrees dat dit te vroeg gebeurt, net nu het écht goed gaat?
“Het is, vind ik persoonlijk, natuurlijk teleurstellend dat we ons terugtrekken. Tegelijkertijd begrijpen we bij Honda Racing dat Honda zich als automaker in moet zetten om CO2-neutraal te worden. Dat proces moet versneld worden, vandaar deze beslissing. Het goede is echter dat we ons altijd op performance geconcentreerd hebben en dit jaar mee kunnen doen om de titel. Dat dit in ons laatste jaar kan, is mooi. Het laat zien dat onze inzet zich uiteindelijk uitbetaalt.”

Lees ook: Max Verstappen en Red Bull moeten het na 2021 zonder motoren van Honda doen

Na drie jaar is het straks klaar tussen Red Bull en Honda in de Formule 1. Toch is duidelijk te zien dat de band zeer warm is.
“Dat klopt, we zijn heel close en hebben als partners veel emoties gedeeld. Ik persoonlijk heb ook een nauwe band gekregen met Helmut Marko, Christian Horner en (AlphaTauri-teambaas) Franz Tost. We hebben onderling veel vertrouwen en respect opgebouwd. Vandaar dat we op andere autosportvlakken met elkaar blijven samenwerken.”

Wat betekent Max Verstappen voor Honda?
“Het resultaat staat natuurlijk voorop, maar hij is heel speciaal. De fans houden van hem, er zijn ook veel Max-fans in Japan. Hij is in Japan ook een Honda-icoon. Als Honda gebruiken we hem ook voor onze marketing. De relatie met Max is erg goed.”

Dat de relatie met Red Bull zo goed is, maakt dat deze beslissing extra moeilijk? De mensen op het circuit willen eigenlijk doorgaan, maar de knoop is in Japan doorgehakt…
“Het klopt dat iedereen trackside een speciale band met het team heeft. We hebben immers samengewerkt met dezelfde […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda-topman Yamamoto: ‘Mooi dat onze inzet zich in dit laatste jaar uitbetaalt’