Het laatste formule 1 nieuws

Honda uit tevredenheid over Verstappen: 'Nu gegevens analyseren'

Honda uit tevredenheid over Verstappen: ‘Nu gegevens analyseren’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen liet tijdens de eerste twee vrije trainingen van de Grand Prix van Mexico zien dat hij goed met de favorietenrol kan omgaan. De Nederlander zette respectievelijk de derde en eerste tijd neer, waarmee Toyoharu Tanabe meer dan tevreden was.

Op de Honda-website liet de baas van Honda Racing Formule 1 weten blij te zijn met zijn teams. “Met zo’n geweldige sfeer was het positief dat alle vier de auto’s hun programma’s in beide sessies zonder grote problemen doorkwamen, terwijl ze goede pace lieten zien. Omdat dit circuit op grote hoogte boven de zeespiegel ligt, vereist het andere motor-instellingen dan normaal. We gaan nu de gegevens analyseren die we tijdens de twee uur op het circuit hebben verzameld om alles voor morgen te optimaliseren voor beide teams.” Honda werkt hard voor Verstappen: ‘Dat gaan we niet van hem vragen’ Tsunoda begint achteraan

Waar Red Bull op weg is naar een mooi weekend met ogenschijnlijk twee podiumplaatsen, ligt dat bij AlphaTauri anders. Yuki Tsnoda besloot namelijk met zijn team om zijn motor te verwisselen, waardoor hij achteraan begint aan de race.

“We hebben ervoor gekozen om een nieuwe PU in Yuki’s auto te monteren op basis van overwegingen met betrekking tot prestaties en betrouwbaarheid voor de rest van het seizoen”, legt Tanabe uit. “Daarom start hij zondag achteraan, maar gezien zijn tempo in de vrije training mogen we verwachten dat hij in de race naar voren zal schuiven.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda uit tevredenheid over Verstappen: ‘Nu gegevens analyseren’