Het laatste formule 1 nieuws

Honda voelt de druk: "We mogen geen fouten meer maken"

Honda voelt de druk: “We mogen geen fouten meer maken”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voor motorleveranciers is het altijd een bijzonder Grand Prix-weekend in Mexico. Op grote hoogtes gedragen de motoren en de bolides zich anders, zo vertelt Toyoharu Tanabe van Honda in zijn vooruitblik op de Mexicaanse Grand Prix.

“Het is weer een belangrijke race voor ons, want het is de thuisrace van Sergio Perez . Het circuit ligt op 2300 meter hoogte en dat is met afstand het hoogste circuit op de Formule 1 -kalender. Die hoogte betekent dat de luchtdruk veel lager is en de luchtdichtheid veel minder is dan op zeeniveau. Dat heeft veel invloed op het chassis en de krachtbron.”

“Vooral de effectiviteit van de turbo is lager dan op zeeniveau”, vervolgt de Japanner. “Daarom moeten de bolide en de motor anders afgesteld worden dan normaal, met een speciale kalibratie voor de krachtbron. We zullen onze afstelling optimaliseren aan de hand van historische data, maar ook data die we tijdens de vrije trainingen verzamelen.”

Tanabe-san snapt dat er niets meer mis mag gaan, want de komende vijf races zal het razendspannende kampioenschap beslist worden. “Er zijn nog maar een handvol races te gaan op het moment dat we aan deze triple header beginnen. Het gevecht voor de titel is spannend en elke race telt. We kunnen het ons dus niet veroorloven om fouten te maken en we hopen in Mexico goed te presteren”, aldus de technisch directeur van de motorleverancier.

Coronel blikt vooruit op de GP van Mexico. Moet Lewis Hamilton nog een gridstraf incasseren en wat wordt de top drie van de race? En oh ja, hoe heet het land ook alweer waar geracet wordt? Mexico? Maxico?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda voelt de druk: “We mogen geen fouten meer maken”