Het laatste formule 1 nieuws

Honda: “We hadden tijd nodig om de problemen op te lossen die ons beperkten"

Honda: “We hadden tijd nodig om de problemen op te lossen die ons beperkten”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Honda heeft een enorme stap gezet tussen de Formule 1 -seizoenen van 2020 en 2021. De motorfabrikant van Red Bull Racing dankt het huidige succes naar eigen zeggen aan mislukkingen in het verleden.

“We hebben veel geleerd van onze mislukkingen” , zegt technisch directeur Toyoharu Tanabe in een interview met BBC Sport . “We hadden tijd nodig om de problemen op te lossen die ons min of meer beperkten, en voor dit jaar hebben we een grote verandering doorgevoerd.” Eerder succes volgens Honda niet mogelijk door weinig tijd

De Japanse motorleverancier is momenteel bezig aan zijn laatste jaar in de Formule 1, en wilde dan ook koste wat kost zijn beste krachtbron tot nu toe afleveren aan het team van Red Bull. Om dit te bereiken haalde Honda de krachtbron die eigenlijk voor 2022 bedoeld was, een jaar naar voren. “Het was krap, maar we hebben er alles aan gedaan” , zegt Tanabe.

Volgens Masahi Yamamoto, algemeen directeur bij Honda F1, was het onmogelijk om dezelfde vooruitgang eerder te boeken. “De ingenieurs hebben zoveel ervaring opgedaan door zowel mislukkingen als succes. In de tijd die we hadden, was het heel erg moeilijk om het eerder voor elkaar te krijgen” , verwijst Yamamoto naar de relatief korte tijd dat Honda motoren heeft geleverd aan Red Bull Racing.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda: “We hadden tijd nodig om de problemen op te lossen die ons beperkten”