Het laatste formule 1 nieuws

Honda zet alles op alles: 'Gaan nog twee drukke weken tegemoet'

Honda zet alles op alles: ‘Gaan nog twee drukke weken tegemoet’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is het laatste jaar van Honda als officiële motorleverancier in de Formule 1 . De motorbouwer doet er alles aan om op haar hoogtepunt te stoppen en voorlopig zijn ze wat dat betreft op de goede weg. De naam Honda stond dit weekend niet alleen groot op de achtervleugel bij Red Bull Racing en AlphaTauri, maar ook bovenaan de tijdenlijst.

Max Verstappen en Yuki Tsunoda vochten op zondagmiddag namelijk een klein gevechtje uit om de snelste tijd van het weekend neer te zetten. Uiteindelijk trok Verstappen met iets minder dan een tiende aan het langste eind. Leuk voor het imago van Honda natuurlijk, maar Toyoharu Tanabe bekijkt het allemaal wat zakelijker. Tanabe vindt aantal kilometers belangrijker

“Dit bevredigende kilometer-aantal betekent dat we nu voldoende waardevolle en relevante gegevens hebben om te bestuderen, zodat we ons kunnen voorbereiden op de eerste race van het seizoen” , zegt Tanabe in het persbericht van de fabrikant, waarbij hij twee drukke weken voorspelt. De test ging weliswaar goed, er waren toch nog genoeg punten van verbetering aan te merken.

“Zoals bij alle tests in het begin van het jaar waren er een paar problemen aan de kant van de PU en het chassis, maar over het algemeen waren de betrouwbaarheid en het prestatieniveau van beide auto’s goed en hebben we met beide teams ons geplande programma afgewerkt”, aldus Tanabe .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda zet alles op alles: ‘Gaan nog twee drukke weken tegemoet’