Het laatste formule 1 nieuws

Honda zet ontwikkeling F1-motor voort voor Red Bull

Honda zet ontwikkeling F1-motor voort voor Red Bull

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Motorleverancier Honda trekt aan het einde van het jaar weliswaar de stekker uit het Formule 1-project, maar dat betekent niet dat de Japanners niets meer aan ontwikkelingswerk voor partner Red Bull Racing doen. Teambaas Christian Horner legt uit.

Red Bull Racing is in het Formule 1-seizoen 2021 uitstekend uit de startblokken gekomen. Max Verstappen scoorde een overwinning op Imola en een tweede plaats in Bahrein en staat daarmee slechts een punt achter leider Lewis Hamilton in de WK-stand . De goede prestaties zijn deels toe te schrijven aan de verbeterde power unit van partner Honda, al vertrekken de Japanners eind dit jaar uit de sport. Red Bull neemt het motorproject over , mede vanwege de bevriezing van de motorische ontwikkeling. Tot het daadwerkelijke vertrek zal Honda waar mogelijk nog assistentie verlenen. Met name op brandstofgebied ligt er nog een aardige uitdaging in het verschiet. Vanaf 2022 stapt de Formule 1 over op E10: brandstof met 10 procent duurzame ethanol. De motoren moeten hierop aangepast worden om zo goed mogelijk te kunnen presteren.

Motorsport.com sprak met Horner over wat Honda nog gaat doen om Red Bull met het oog op 2022 te helpen: “De grootste uitdaging voor alle fabrikanten is de introductie van die nieuwe brandstof. Dus Honda zal, gezien de middelen die zij beschikbaar hebben, er alles aan doen om op de best mogelijke manier aan de motorbevriezing te beginnen. Daar wordt reeds aan gewerkt. Honda is ook nog volledig ‘up and running’ in Sakura [de R&D-faciliteit in Japan, red.] voordat alles wordt overgedragen.”

De beslissing van Red Bull om de motoren zelf te gaan runnen kwam voort uit de beslissing van Honda om de Formule 1 te verlaten. Toch is het project veel groter geworden dan men in eerste instantie voor ogen had. De ambitie is om onder de nieuwe motorreglementen van 205 in eigen beheer een nieuwe power unit te ontwikkelen. De eerste stap werd gezet met het aantrekken van Mercedes-man Ben Hodgkinson als technisch directeur. De bouw van de nieuwe hypermoderne fabriek in Milton Keynes is al begonnen. Horner hoopt dat de komst van een eigen motorenafdeling […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda zet ontwikkeling F1-motor voort voor Red Bull