Het laatste formule 1 nieuws

Honda ziet langgekoesterde wens in de Formule 1 eindelijk uitkomen

Honda ziet langgekoesterde wens in de Formule 1 eindelijk uitkomen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het jaar 2021 is voorlopig het laatste jaar waarin Honda als motorleverancier actief zal zijn in de Formule 1 . Het wil de samenwerking met Red Bull en AlphaTauri op gepaste wijze afronden, namelijk door Max Verstappen aan zijn eerste wereldtitel te helpen. Dat is de vurige wens van zowel Verstappen zelf als Red Bull Racing. De persoonlijke wens van Honda zelf is reeds in vervulling gegaan.

“Iets waar ik heel erg naar uitkijk in het nieuwe Formule 1-seizoen is het debuut van Yuki Tsunoda bij AlphaTauri. De geboorte van een Japanse Formule 1-coureur is een langgekoesterde wens van Honda en we zijn dolgelukkig dat zijn kwaliteiten erkent worden”, zo blikt Honda-motorsportbaas Masashi Yamamoto in een persoonlijke column vooruit op het nieuwe seizoen.

Als Honda-protegé werd Tsunoda al jaren in de gaten gehouden door de Japanse autofabrikant: “Als sinds zijn Formule 4-tijd hielden we een oogje op hem. Hij is een goede coureur met een goede basissnelheid, een geweldig aanpassingsvermogen en een agressieve rijstijl. In de Formule 2 eindigde hij als derde in zijn eerste seizoen en hij behaalde een zeldzaam hoog niveau voor een debutant in die klasse.”

Honda is trots op het steentje dat het zelf heeft bij kunnen dragen in de ontwikkeling van Red Bulls nieuwste aanwinst middels het eigen opleidingstraject: “Ik heb het idee dat bijvoorbeeld de Suzuka Circuit Racing School in combinatie met het talent van Tsunoda, hun vruchten hebben afgeworpen. Ik kijk er echt naar uit om te ontdekken hoeveel we samen met hem nog kunnen bereiken.”

Yamamoto heeft het idee dat wat Honda al jaren in Tsunoda zag, en later Red Bull, nu door de hele wereld beaamd wordt: “Na een recordbrekend jaar voor hem, en in nog maar zijn tweede jaar in Europa met een compleet andere cultuur, wordt hij wereldwijd hoog aangeslagen. We zijn als Honda dan ook heel blij dat hij een superlicentie heeft verkregen”, zo besluit de trotse Japanner.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honda ziet langgekoesterde wens in de Formule 1 eindelijk uitkomen