Het laatste formule 1 nieuws

Honderd keer Verstappen bij Red Bull: "Ik was toen bijna in tranen"

Honderd keer Verstappen bij Red Bull: “Ik was toen bijna in tranen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Circuit de Barcelona-Catalunya en Max Verstappen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De jonge coureur maakte op het circuit nabij de Spaanse miljoenenstad zijn debuut voor Red Bull , nadat hij door Helmut Marko en co. plots werd gepromoveerd van Toro Rosso naar de hoofdmacht van de energiedrankjesfabrikant.

Het was het zoveelste hoofdstuk in de imposante loopbaan van de Nederlander, die destijds nog steeds pas achttien jaar oud was. In de karts was hij al haast ongenaakbaar en reeg hij de titels aaneen. Nadat hij de overstap naar de single seaters maakte kwam hij al snel bij elk weldenkend Formule 1-team op de radar te staan.

Tijdens zijn debuutseizoen in de Formule 3 was de jonge Nederlander veel van zijn concurrenten te snel af. Toen Verstappen op de Norisring drie van drie races in een weekend wist te winnen, kreeg vader Jos een belletje van niemand minder dan Helmut Marko. Hij wilde Max naar het Red Bull-juniorprogramma halen en zo snel mogelijk in de Formule 1 laten racen.

Niki Lauda deed nog een verwoede poging om de Verstappens te verleiden voor Mercedes te kiezen, maar de Formule 1-legende kreeg nul op rekest. Hij kon aan Verstappen geen zitje in de koningsklasse beloven. Toen Red Bull vervolgens aankondigde dat de 17-jarige Verstappen al in 2015 zijn racedebuut zou maken in de Formule 1, keken velen raar op.

Hij zou ondanks zijn overduidelijke talent zogezegd veel te jong zijn voor een zitje bij Toro Rosso, maar Marko was het daar overduidelijk niet mee eens. Verstappen zelf bewees in zijn debuutseizoen in de Formule 1 dat hij ondanks zijn leeftijd al volwassen en talentvol genoeg was om te kunnen schitteren.

Interview gaat verder onder de afbeelding . Twee vierde plaatsen, in totaal tien puntenfinishes en uiteindelijk een twaalfde plaats in de WK-stand in zijn debuutseizoen was meer dan genoeg om alle twijfelaars de les te lezen. Verstappen ging in 2016 zijn tweede seizoen bij Toro Rosso in met het idee dat hij in 2017 de overstap zou mogen maken naar Red Bull, maar niets was minder waar.

Al na vier Grands Prix in 2016 zagen Marko en […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Honderd keer Verstappen bij Red Bull: “Ik was toen bijna in tranen”