Het laatste formule 1 nieuws

Hoorzitting Mercedes versus Verstappen donderdag in Doha

Hoorzitting Mercedes versus Verstappen donderdag in Doha

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Afbeelding: Getty Images Formule 1-renstal Mercedes van Lewis Hamilton kan donderdag in een hoorzitting in Doha het protest toelichten dat het team heeft ingediend tegen de wedstrijdleiding bij de Grote Prijs van Brazilië. Mercedes vecht het besluit aan van de stewards om een manoeuvre van Max Verstappen niet te bestraffen.

In ronde 48 van de race op circuit Interlagos wilde Hamilton buitenom voorbij Verstappen en de koppositie overnemen, maar de Nederlander van Red Bull gaf niet die ruimte en dwong de Britse rivaal buiten de baan te rijden om een botsing te voorkomen. De raceleiding bekeek tijdens de race het incident op videobeelden terug, maar zag geen aanleiding in te grijpen.

Lees ook: Verstappen: ‘Die boete? Ik hoop dat ze er goed van kunnen dineren met fijne wijn’

Volgens Mercedes is Verstappen wel degelijk over de schreef gegaan en de renstal wil dat aantonen met videobeelden die zijn gemaakt vanuit de cockpit van de Limburger en waarover de wedstrijdleiding tijdens de race niet beschikte. De hoorzitting is bedoeld om te bepalen of Mercedes met recht het incident opnieuw kan laten beoordelen. In het ergste geval kan dat nieuwe onderzoek van de stewards ertoe leiden dat alsnog een fout van Verstappen wordt geconstateerd. Een gridstraf is dan mogelijk.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hoorzitting Mercedes versus Verstappen donderdag in Doha