Het laatste formule 1 nieuws

"Hopelijk keert Honda door de nieuwe motorregels in 2026 weer terug in de F1"

“Hopelijk keert Honda door de nieuwe motorregels in 2026 weer terug in de F1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Honda heeft besloten na 2021 de Formule 1 vaarwel te zeggen. Het zadelt Red Bull Racing, waar Max Verstappen actief is, en AlphaTauri met een groot probleem op, maar ook de Formule 1 ziet liever meerdere fabrikanten op de grid. Met alleen Mercedes, Ferrari en Renault wordt de spoeling erg dun en het risico alleen maar groter. Ross Brawn hoopt dat de Japanners ooit weer zullen terugkeren in de Formule 1. “Ik vind het enorm jammer dat Honda na komend jaar stopt in de Formule 1”, aldus Brawn op de Nürburgring tegen Motorsportweek. “Ik maak het nu voor de vierde keer mee dat ze een stap terug doen. Drie keer zijn ze al teruggekeerd en ik hoop dat ze met de intrede van de nieuwe motorregels in 2026 weer terug zullen keren.”

Eén van de redenen dat Honda er mee ophoudt, is de doelstelling om klimaatneutraal te worden. “Als de sport zich ontwikkelt en met de tijd mee gaat, kunnen we Honda wellicht weer overtuigen om in de F1 actief te zijn. Honda is altijd een belangrijk onderdeel van de Formule 1 geweest.”

Toch ziet Brawn een zorgwekkende ontwikkeling . “Alle fabrikanten hebben het zwaar en staan voor enorme uitdagingen. Wij moeten zorgen dat de F1 relevant blijft en dat we met de ontwikkelingen meegaan.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Hopelijk keert Honda door de nieuwe motorregels in 2026 weer terug in de F1”