Het laatste formule 1 nieuws

Horecasector boos om nieuwe regels: 'Het gaat ons meer geld kosten'

Horecasector boos om nieuwe regels: ‘Het gaat ons meer geld kosten’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Versoepelingen Geen anderhalvemeterregel meer, wel verplichte toegangsbewijzen. Horecaondernemers zien de kabinetsplannen niet zitten. De vraag is of ze de nieuwe maatregelen vanaf 25 september gaan handhaven. Foto Flip Franssen/HH/ANP De horecasector reageert boos op de uitgelekte kabinetsplannen voor de horeca. Ja, de anderhalvemetermaatregel wordt per 25 september mogelijk afgeschaft, waardoor horecazaken ongelimiteerd gasten mogen ontvangen. Maar daar staat tegenover dat een coronatoegangsbewijs verplicht wordt én er voor nachthoreca niets zal veranderen: die blijven nog steeds van 00.00 tot 06.00 uur gesloten. „Terwijl voor bijna heel Nederland alle regels komen te vervallen, krijgt de horeca te maken met extra controlemaatregelen”, reageerde branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland op Twitter . Of de nieuwe maatregelen daadwerkelijk ingaan, moet dinsdagavond blijken tijdens de persconferentie van het kabinet.

De voorzitter van die vereniging, Dick Beljaarts, liet maandag aan De Telegraaf weten dat hij signalen ontving dat er „duizenden ondernemers zijn die niet gaan handhaven”, noch op de QR-codes noch op de openingstijden.

„Het voelt alsof er zoveel afstand is tussen wat de overheid bedenkt en welke impact deze nieuwe maatregelen in de praktijk hebben”, zegt Kelly Vincent, directeur van Weelde, een terrein aan de rand van Rotterdam met daarop verschillende horecazaken, waar normaal gesproken ook ruimte is voor feesten met dj’s. „We bewegen al anderhalf jaar continu mee met de veranderende regels. En nog steeds is er geen perspectief. Op een gegeven moment breekt die onzekerheid je op. Je verliest het vertrouwen in de overheid.” ‘Moet iets tegenover staan’

Als er extra regels komen, en bovendien per 1 oktober de overheidssteun aan horeca stopt, moet daar wel iets tegenover staan, vindt Vincent. „Dan zouden we eigenlijk weer normaal moeten kunnen exploiteren – tussen twaalf en twee ‘s nachts draaien we normaal gesproken de meeste omzet. Nu gaat het ons juist meer geld kosten: extra personeel inhuren voor het handhaven van de regels.”

Edwin Degen uit Zoetermeer, eigenaar van het aldaar gevestigde feestcafé Spetters en restaurant The Old Pal, is „boos en teleurgesteld”. Hij kan nu al voorspellen wat de gevolgen zijn van de nieuwe regels voor zijn zaken: discussie aan de deur met gasten, bezoekers die wegblijven omdat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horecasector boos om nieuwe regels: ‘Het gaat ons meer geld kosten’