Het laatste formule 1 nieuws

Horner: "23 races in een seizoen wordt een enorme uitdaging"

Horner: “23 races in een seizoen wordt een enorme uitdaging”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

2021-kalender Volgend seizoen zullen er maar liefst 23 races moeten worden afgewerkt. Nooit eerder bestond een Formule 1-kalender uit zoveel races en Christian Horner maakt zich dan ook wel een beetje zorgen.

In 2020 zouden initieel 22 races worden verreden. Dit zou al een record zijn, maar uiteindelijk liep alles een beetje in de soep. Als de zwart-witte vlag valt tijdens laatste Grand Prix van 2020 zal men er 17 hebben afgewerkt. Dat is alsnog veel, gezien het chaotische seizoen dat we hebben gehad. Het heeft wel een indicatie gegeven van hoe druk het 2021-seizoen zal worden. Ook dan staan er meerdere double en triple headers op de kalender, wat veel druk oplevert voor de Formule 1-teams. Horner erkent dat dit voor Red Bull erg zwaar gaat worden.

Artikel gaat verder onder video “De vraag naar Formule 1-races is groeiende en dus komen we nu uit op 23 races. Als je dat vergelijkt met de 17 die we dit jaar in een heel kort tijdsbestek hebben gereden, dan lijkt het wat beter verdeeld te zijn. Het zijn echter enorm veel races en het zal onwijs veel vragen van de verschillende werknemers bij de teams,” zo schreef de teambaas in zijn column op de website van Red Bull. “Het wordt dan ook een enorme uitdaging voor het team in 2021. Natuurlijk gaan we volgend seizoen wat minder testen, wat een klein beetje compenseert voor het aantal races.” Hoogstwaarschijnlijk zullen er in 2021 slechts drie testdagen worden georganiseerd, in plaats van zes zoals afgelopen jaar.

Vooral voor de monteurs zal het zwaar worden. “De coureurs hebben er wat minder last van. Zij kunnen namelijk wat later vertrekken naar de Grands Prix en het circuit ook weer eerder verlaten dan de rest van het personeel,” zo zei Horner. Max Verstappen bevindt zich wat dat betreft dus in een redelijk luxe positie. De Brit denkt dan ook dat 2021 het uiterste zal gaan vragen van alle betrokkenen bij de Formule 1.

Laat je horen! Vind jij 23 races in 1 seizoen te veel?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner: “23 races in een seizoen wordt een enorme uitdaging”