Het laatste formule 1 nieuws

Horner bereidt zich voor op nieuwe circuits: "Gaan elke zondag naar de kerk om te bidden"

Horner bereidt zich voor op nieuwe circuits: “Gaan elke zondag naar de kerk om te bidden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes versus Red Bull De strijd om de titel wordt steeds spannender en loopt langzaam maar zeker richting zijn einde. Het Formule 1-circus doet nog twee volledig onbekende circuits aan en Red Bull Racing hoopt en bidt dat men daar goed uit de voeten kan.

Eerder werd al bekend dat de Formule 1 dit jaar voor het eerst een race in Saoedi-Arabie gaat rijden op het circuit in Jeddah. Een grote nieuwe onbekende op de kalender van de Formule 1. Recent werd vervolgens bekendgemaakt dat de koningsklasse ook neerstrijkt in de rijke oliestaat Qatar, om daar in Loseil een Grand Prix te gaan verrijden. Red Bull hoopt dat de circuits goed bij de RB16B passen. Naar de kerk

Christian Horner, teambaas van de renstal, grapt dat hij en Red Bull elke zondag een schietgebedje doen om te hopen dat de auto het goed doet op de nieuwe circuits. “We gaan elke zondag naar de kerk en dan zien we wel wat er gebeurt”, grapt hij. “We doen onze simulaties en ons huiswerk en ons uiterste best. We doen zoveel onderzoek als mogelijk is en daarmee moeten we het doen”, denkt Horner. Maximaliseren

De Brit is tevreden met hoe Red Bull het heeft gedaan op bekend Mercedes -terrein en denkt dat het zaak is om het wereldkampioenschap richting het slot van het seizoen race voor race te bekijken. “We moeten ons focussen op een race per keer. We hebben punten gemaximaliseerd op circuits waar Mercedes enorm sterk is gebleken, de laatste drie races. Dat is wel positief”, besluit hij. Kan Red Bull het tij nog keren en Mercedes weer te snel af zijn?

Hij zal ook wel gebedjes moeten want Horner ziet ook dat Mercedes het op het moment beter voor elkaar heeft. RBR / Max heeft de laatste 2 races geluk gehad met het weer. Maar aan de andere kant moet je ook geluk hebben om kampioen te worden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner bereidt zich voor op nieuwe circuits: “Gaan elke zondag naar de kerk om te bidden”