Het laatste formule 1 nieuws

Horner blij dat Ferrari bevriezen motorontwikkeling steunt: ''Positief voor de hele Formule 1''

Horner blij dat Ferrari bevriezen motorontwikkeling steunt: ”Positief voor de hele Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Christian Horner is erg blij dat Ferrari haar standpunt rondom de bevriezing van de motorontwikkeling heeft bijgesteld en hoopt dat ook Renault zal inzien dat het een logische stap voor de toekomst is.

Sinds het nieuws dat Honda de Formule 1 zal gaan verlaten na 2021, is Red Bull op een missie. Het Oostenrijkse team wil de motor van de Japanners graag overnemen, maar om dit rendabel te maken moet de motorontwikkeling na volgend jaar bevroren worden. Ferrari was hier eerst fel op tegen, maar maakte vrijdag bekend de plannen van Red Bull toch te steunen. ”Ik denk dat het heel positief nieuws is,” vertelde Horner tegenover Sky Sports over de steun van Ferrari. ”Ik denk dat het positief is voor de hele Formule 1. Alle fabrikanten en alle CEO’s uit de industrie zien dat de kosten om te investeren in deze motoren heel hoog zijn. Zeker aangezien er in 2025 of 2026 nieuwe regels komen heeft het nu geen zin om daar honderden miljoenen in te investeren.”

Wel moet de motorbevriezing, die door de plotselinge steun van Ferrari opeens een stuk reëel lijkt te zijn, goed gereguleerd worden volgens Horner. ”Er moet wel een mechanisme komen voor het geval iemand de plank heeft misgeslagen tijdens het seizoen of in de winterstop. Dan moet je dan nog wel kunnen corrigeren, anders blijf je in het nadeel en loop je vervolgens heel lang achter de feiten aan. Dat is niet de bedoeling. Maar als je puur naar de kosten kijkt, dan is dit vanuit ons oogpunt wel alvast een hele goede ontwikkeling.”

Na de steun van Ferrari, is het vooral de voormalig motorfabrikant van Red Bull, Renault, dat nog over de brug moet komen. Horner kan het dan ook niet laten om nog een lichte sneer uit te delen richting het Franse team. ”Je zou denken dat het voor Renault ook een logische stap zou zijn, maar dat Ferrari ons nu steunt is in ieder geval een goede zaak en fijn om te horen,” aldus Horner.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner blij dat Ferrari bevriezen motorontwikkeling steunt: ”Positief voor de hele Formule 1”