Het laatste formule 1 nieuws

Horner: 'De F1 kon daar nooit echt de aandacht trekken, daar is nu de kans voor'

Horner: ‘De F1 kon daar nooit echt de aandacht trekken, daar is nu de kans voor’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull Racing heeft onlangs sponsordeals gesloten met een aantal Amerikaanse partners, evenals een aantal andere teams. De Formule 1 doet vanaf 2022 twee Grands Prix in de Verenigde Staten aan, dus de wederzijdse interesse groeit. Christian Horner vindt dan ook dat de VS op dit moment een cruciale markt is voor de sport.

Bij de persconferentie voor de Grand Prix van Monaco geeft hij aan dat het goed is dat de interesse in de VS groeiende is, en dat er meer geïnvesteerd wordt. “Onze pas gesloten partnerschappen zijn een direct gevolg van de groeiende populariteit van de sport daar, en ik denk dat er gesprekken gaande zijn om er meer races te organiseren ”, zegt de Red Bull-teambaas. Verenigde Staten een belangrijke markt voor Red Bull

Hij vervolgt: “Miami zal een fantastische toevoeging zijn, en voor Red Bull is de VS de grootste markt ter wereld. Strategisch gezien is het dus van groot belang om die markt te omarmen en te monitoren, want de Formule 1 heeft eerder nooit echt de aandacht kunnen trekken van het Amerikaanse publiek. Er ligt nu een goede kans om dat wel te doen.”

Daarnaast ziet hij opkomend racetalent uit de VS ook als belangrijke factor op de lange termijn. Als een competitieve Amerikaanse coureur de Formule 1 weet te halen en vooraan mee kan doen, zal dat nog meer doen voor de populariteit van de sport.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner: ‘De F1 kon daar nooit echt de aandacht trekken, daar is nu de kans voor’