Het laatste formule 1 nieuws

Horner: "De naam van Max zal bovenaan het lijstje van Mercedes staan"

Horner: “De naam van Max zal bovenaan het lijstje van Mercedes staan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool Helmut Marko onthulde vorige week dat er een prestatieclausule in het contract van Max Verstappen staat. De Nederlander kan een vrij man zijn als hij in 2021 niet in staat is om op eigen kracht voor de wereldtitel te strijden. Dat zet Max Verstappen volgens Red Bull-teambaas Christian Horner bovenaan de wishlist van Mercedes , mocht Lewis Hamilton eind dit jaar besluiten de Formule 1 te verlaten.

“Ja, dat denk ik echt. Als Hamilton stopt, dan staat de naam van Verstappen boven aan het lijstje van Mercedes”, aldus Horner eerder deze week. Hoe belangrijk het ook lijkt, Christian Horner denkt niet dat Max Verstappen van plan is om zomaar het Red Bull-team te verlaten.

“Het heeft geen enkele zin om een coureur te dwingen en hem aan zijn contract te houden als hij dat niet wil”, zei Horner. “De relatie die je met een coureur hebt is belangrijker dan de inhoud van contracten. Contracten komen pas op tafel als er problemen zijn”, zei hij. “Het is aan ons om een competitieve auto te leveren. Dat is wat hij [Verstappen, red.] wil en wat wij willen, dus we bevinden ons in een identieke situatie.”

“De relatie met Max is erg sterk. Hij heeft vertrouwen in het project en in wat we doen, hij ziet welke investeren Red Bull doet”, voegt de Brit nog toe.

Het is nog niet bekend wanneer de Oostenrijkse renstal hun nieuwe strijdwapen gaat presenteren. Maar wel is duidelijk dat Max Verstappen en zijn nieuwe teamgenoot Sergio Pérez met de Red Bull RB16B, met daarin de Honda F1-motor, aan nieuwe poging gaan doen om Mercedes van de zoveelste wereldtitel af te houden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner: “De naam van Max zal bovenaan het lijstje van Mercedes staan”