Het laatste formule 1 nieuws

Horner en Wollf: teambazen in de Formule 1 die de waarheid regelmatig masseren

Horner en Wollf: teambazen in de Formule 1 die de waarheid regelmatig masseren

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Autosport Het wereldkampioenschap Formule 1 is niet alleen een strijd tussen twee topcoureurs, maar ook tussen hun teammanagers: Christian Horner (Red Bull) en Toto Wolff (Mercedes). Christian Horner (links) en Toto Wolff zijn twee uiterst ervaren en succesvolle teammanagers in de Formule 1. De dagen van de diplomatie zijn voorbij, zo verklaarde Toto Wolff na afloop van de Grand Prix van Brazilië. Hij had het echt geprobeerd, maar zijn team AMG Mercedes had te veel reglementaire klappen te verwerken gekregen gedurende het raceweekend in São Paulo. Ten onrechte, vond hij. „Ik ben altijd heel diplomatiek geweest in hoe ik dingen bespreek. Maar de diplomatie is per vandaag ten einde”, aldus de teammanager van regerend wereldkampioen Lewis Hamilton.

Wolff had die uitleg achterwege kunnen laten, want het was voor iedereen duidelijk dat de gemoederen in zijn pitbox hoog opliepen. „Geweldige job, Lewis. Fuck them all ,” riep Wolff over de boordradio nadat Hamilton op zaterdag tijdens de sprintrace vanaf de laatste startplaats naar de vijfde positie was gereden. Op zondag, nadat Hamilton Max Verstappen was gepasseerd voor de leiding in de hoofdrace, registreerden de camera’s haarscherp een oerkreet van Wolff.

Het raceweekend in Brazilië was een herinnering dat het WK Formule 1 niet slechts een strijd is tussen twee topcoureurs die elkaar geen millimeter toegeven. Het is ook een gevecht tussen twee door de wol geverfde teambazen: de Brit Christian Horner van Red Bull Racing en de Oostenrijker Toto Wolff van AMG Mercedes. In São Paulo bereikte die strijd een nieuw kookpunt, geholpen door enkele controversiële beslissingen door de racestewards die iedere grand prix in reglementair juiste banen moeten leiden. Oneerlijk gedrag

Beide kampen betichten elkaar al het hele seizoen met enige regelmaat van onheus en oneerlijk gedrag, al dan niet geholpen door functionarissen van autosportfederatie FIA. Na de diskwalificatie van Lewis Hamilton sprak Wolff zijn ontzetting uit over het feit dat zijn kopman werd beroofd van de snelste kwalificatietijd. De gemankeerde achtervleugel op de Mercedes had eenvoudig gerepareerd kunnen worden, maar daar wilden de stewards niet aan, tot grote ontevredenheid van Wolff.

Want, zo redeneerde hij, mocht Red Bull de vleugel van […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner en Wollf: teambazen in de Formule 1 die de waarheid regelmatig masseren