Het laatste formule 1 nieuws

Horner haalt uit naar oude partner Renault: ‘Zijn hart lag nooit in Formule 1’

Horner haalt uit naar oude partner Renault: ‘Zijn hart lag nooit in Formule 1’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Christian Horner legt uit waarom het ooit succesvolle huwelijk tussen Renault en red Bull op de klippen liep. “We hebben alles geprobeerd.”

Ze wonnen vier wereldkampioenschappen achter elkaar, maar in 2018 kwam het tot een abrupte breuk. Renault en Red Bull kwamen terecht in een cyclus van verwijten over en weer. De krachtbronnen van Renault waren na de nieuwe motorregelementen van 2014 niet langer competitief. Red Bull koos voor een partnerschap met Honda. Teambaas Christian Horner geeft in de podcast High Performance een verklaring waarom de samenwerking tot zijn eind liep.

Lees ook : Marko heeft geen spijt van vertrek Sainz: ‘Max was beter’

Volgens Horner had voormalig CEO van Renault, Carlos Gohsn, niet genoeg passie voor de sport. “Ik moet drie of vier keer naar Parijs zijn gegaan om met Carlos Ghosn te gaan zitten”, Vertelt hij. “Ik zei: ‘Als je in deze business zit, geef je veel geld uit. Maar je zou misschien een beetje meer, een beetje verstandiger kunnen besteden. Anders verspil je wat je nu uitgeeft. Je krijgt er niets voor terug.’”

“Maar zijn hart lag nooit in de Formule 1, het was gewoon een marketingding”, zegt Horner. “We hebben alles geprobeerd om Renault te pushen, om ze te motiveren competitiever te zijn. We waren in staat om races te winnen en om risico’s te nemen. Maar uiteindelijk konden we het nooit allemaal vastknopen.” Volgens Horner heeft Renault met de nieuwe CEO, Luca de Meo, wel een directeur in huis die het team wel verder kan duwen. Maar Red Bull heeft zich al aan een ander gebonden. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) Honda werd na 2017 gedumpt door McLaren, vanwege het gebrek aan goede resultaten. Toch werd de Japanse motorleverancier een jaar later een goede optie voor Red Bull. In 2018 maakten ze bekend Renault te vervangen en een risico te nemen met Honda “Honda stond op het punt de sport te verlaten. Maar in hen zagen we dezelfde passie en hetzelfde verlangen”, aldus Horner. “En bovendien hadden ze de middelen.”

Lees ook : Marko en Red Bull beslissen in de zomer over toekomst van Pérez […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner haalt uit naar oude partner Renault: ‘Zijn hart lag nooit in Formule 1’