Het laatste formule 1 nieuws

Horner: "Het is een hele riskante situatie voor de Formule 1"

Horner: “Het is een hele riskante situatie voor de Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull Racing lijkt weer een stap in de goede richting te hebben gezet. Max Verstappen pakte in de Eifel net geen poleposition. Maar hoe gaat dat verder na 2021 als Honda geen motoren meer levert aan het team? Christian Horner legt zijn visie uit.

“Max deed het geweldig in de kwalificatie, om de pole dan kwijt te raken is jammer. Ik denk dat we een goede racewagen hebben voor zondag. We hebben een geweldig team en werken erg hard. We hadden wat problemen aan het begin van het jaar, maar we beginnen het te begrijpen nu” , vertelt Horner bij ZiggoSport . Nieuwe motoren

“Het goede van volgend jaar is, is dat alles al geregeld is. De auto die we in Abu Dhabi hebben is in principe de auto die we meenemen naar de eerste race in 2021. Honda’s besluit is erg jammer. Maar ik denk dat het een groter probleem is voor de Formule 1 . De motor is erg duur en het trekt geen nieuwe fabrikanten aan, wat het wel zou moeten doen. Dus je moet in de toekomst kijken. In 2026 krijgen we nieuwe motoren, misschien moet dat wel eerder. Het moet kosteneffectief, luid en duurzaam zijn” , vervolgt Horner.

Het wordt lastig om als onafhankelijke fabrikant motoren te gaan bouwen denk Horner. “Dat hangt af van de huidige regels. Want om de motor te ontwikkelen als onafhankelijke fabrikant is onrealistisch. Je zou eerst naar meneer Todt moeten gaan om te weten wat de regels zijn. Ik denk dat het een hele riskante situatie is voor F1 dat er maar drie fabrikanten overblijven. Dus het is een dilemma voor de Formule 1” , besluit Horner.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner: “Het is een hele riskante situatie voor de Formule 1”