Het laatste formule 1 nieuws

Horner: "Het was geen dominantie, het was eerder vermorzeling"

Horner: “Het was geen dominantie, het was eerder vermorzeling”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nadat Mercedes zeven jaar lang de Formule 1 domineerde, heeft Red Bull Racing een einde gemaakt aan die oppermachtige periode. Niet alleen heeft de Duitse renstal serieuze concurrentie, maar hun rivalen lijken nu zelfs de overhand te hebben in het kampioenschap.

Red Bull-teambaas Christian Horner is van mening dat de strijd goed is voor de sport, en hij hoopt dan ook dat deze voort zal duren tot het einde van het seizoen. “Het is een tijdje geleden, maar dit is waar we voor gewerkt hebben. Om aan races te beginnen wetende dat je kans maakt om te winnen geeft iedereen energie” , zegt hij bij de Beyond the Grid -podcast. Horner vindt strijd tussen Verstappen en Hamilton goed voor de sport

“De hele fabriek en het hele team is enorm gemotiveerd en geniet van deze strijd. We zullen zien hoe het gaat eindigen” , vervolgt de Brit. “We moeten niet vergeten dat Mercedes alles heeft gewonnen de afgelopen zeven jaar, en we hebben er lang over gedaan om terug te komen in een concurrerende positie en onze coureurs een competitieve auto te geven.”

Van 2010 tot en met 2013 kende Red Bull Racing zelf ook een dominante periode met Sebastian Vettel , maar volgens Horner is dat niet te vergelijken met de afgelopen zeven jaar. “Iedereen zei dat het saai was dat we alles domineerden, maar vergeet niet dat twee van die kampioenschappen pas in de laatste race beslist werden, tussen ons en Fernando in 2010 en 2012. Wat we sinds die tijd hebben gezien was geen dominantie, dat was vermorzeling.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner: “Het was geen dominantie, het was eerder vermorzeling”