Het laatste formule 1 nieuws

Horner: "Je moet jezelf verdedigen als je wordt aangevallen"

Horner: “Je moet jezelf verdedigen als je wordt aangevallen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1-seizoen 2021 is in velerlei opzichten een intens seizoen. De strijd op de baan is hevig, net zoals de strijd ernaast. Red Bull en Mercedes laten geen kans onbenut om elkaar zwart te maken, waarbij het technisch reglement vaak de inzet is van het gekibbel.

“En als je wordt aangevallen, moet je jezelf verdedigen”, zo wordt Horner geciteerd door The Guardian . “We liggen al vanaf het begin van het seizoen onder vuur over zaken als flexibele vleugels, (te) snelle pitstops, andere zaken die betrekking hebben op ons chassis en noem maar op.”

De strijd met Mercedes nu is een andere strijd dan die Red Bull voerde met Ferrari en McLaren toen men aan het begin van het vorige decennium de wereldkampioenschappen aaneenreeg: “Er gebeurt nu achter de schermen veel meer, waarbij voortdurend gelobbyd wordt bij de FIA over diverse aspecten van onze auto.”

Horner snapt overigens best wel waar de houding van Mercedes vandaan komt: “Wolff kwam bij Mercedes binnen toen de structuur al helemaal was bepaald door Ross Brawn. Toto heeft het geweldig gedaan door Mercedes op het winnende pad te houden, maar hij heeft nooit iets anders ervaren dan winnen. Hij voelt nu een ander soort druk en dat is best lastig.”

Dat ze weleens van inzicht verschillen, betekent echter niet dat Horner een probleem heeft met Wolff: “We zijn nu eenmaal verschillend. Ik ben vrij direct en open, zo heb ik altijd gewerkt. Hij doet de zaken anders, maar ik heb heel veel respect voor wat hij heeft gedaan.” Tom Coronel: “Maak me zorgen over Verstappen en Red Bull”

Max Verstappen gaat aan de leiding van het WK, maar is Mercedes momenteel niet te snel? Tom Coronel uit zijn zorgen in zijn vooruitblik voor de GP van de Verenigde Staten.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner: “Je moet jezelf verdedigen als je wordt aangevallen”