Het laatste formule 1 nieuws

Horner kan niet begrijpen waarom Aston Martin achteraf klaagt

Horner kan niet begrijpen waarom Aston Martin achteraf klaagt

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool Astin Martin beleeft alles behalve een goed begin van het Formule 1 -seizoen. Terwijl de Britse formatie, die vorig jaar als Racing Point door het leven ging, in 2020 regelmatig in de voorhoede was te vinden hebben Lance Stroll en Sebastian Vettel de grootst mogelijke moeite om zich staande te houden in het middenveld. Volgens teambaas Otmar Szafnauer heeft het allemaal met de nieuwe technische regels die een kleiner oppervlak van de vloer vereisen. Hierdoor kan er minder downforce worden gegenereerd.

Volgens Szafnauer worden teams met een zogenaamd ‘low-rake-concept’, zoals Aston Martin en Mercedes , keihard geraakt voor de nieuwe reglementen. De geboren Roemeen heeft het zelfs over een seconde verlies per ronde. Szafnauer zou graag zien dat de regels aangepast worden om de teams die een ‘low-rake-concept’ hebben tegemoet te komen.

Red Bull-teambaas Christian Horner vindt het ronduit belachelijk dat Szafnauer hierover begint. “We hebben welgeteld één test gehad en Mercedes won de vorige race met een low-rake-concept. Mercedes had toen een gelijkwaardige bandenstrategie dan wij. Hier [op Imola] ziet Mercedes er ook erg sterk uit en we zijn hiervoor pas op één circuit geweest”, reageert Horner verbolgen in gesprek met Sky Sports . “Afgezien daarvan is er heel veel werk verricht om de nieuwe reglementen in te voeren. Door het proces is er unaniem met deze veranderingen ingestemd. Aston Martin [toen in 2020 nog Racing Point] had tegen de veranderingen moeten stemmen, voordat het voorgestelde pakket naar de Formule One Commission en het World Motorsport Council werd gestuurd. Enfin, er is dus unaniem voor deze veranderingen gestemd.”

Nu Aston Martin de reglementen achteraf wil laten aanpassen, omdat het ze nu niet goed uitkomt, vindt Horner vooral achteraf klagen. “Ik vind het innocent om te denken dat de regels nu achteraf na één race al worden aangepast. Dat terwijl de volledige procedure is afgerond. Ik heb er echt moeite mee om dat te begrijpen”, aldus Horner, die ook het nadeel van aangepaste regels als team enkele jaren geleden zelf heeft ondervonden. “Toen een de voorschriften voor de voorvleugel een aantal jaar geleden werden aangepast, hebben wij […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner kan niet begrijpen waarom Aston Martin achteraf klaagt