Het laatste formule 1 nieuws

Horner komt met bijzonder idee: 'Geef een punt voor pole position'

Horner komt met bijzonder idee: ‘Geef een punt voor pole position’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Extra punt Christian Horner zou graag zien dat er een extra punt wordt uitgedeeld in de Formule 1 aan de coureur die pole position weet te veroveren. “Dat geeft de waarde en het belang van de pole position weer”, is de mening van de teambaas van Red Bull Racing .

De F1 lijkt tegenwoordig meer dan ooit open te staan voor veranderingen in de sport. De ene teambaas is fan en de andere is fel tegenstander van de tests van het experimenteren met nieuwe formats in de F1. Horner liet eerder al weten voorstander te zijn van de ontwikkelingen rondom bijvoorbeeld de sprintkwalificaties, die dit seizoen in drie Grands Prix voor het eerst worden ingevoerd. Via die sprintraces wordt bepaald wat de startopstelling zal zijn op zondag en daarnaast zijn er drie punten te verdienen voor de winnaar.

Artikel gaat verder onder video Pole position meer waarde geven

Als het aan Horner ligt, wordt er in de toekomst ook voor het veroveren van pole position een extra punt wordt uitgedeeld, om er zo meer waarde aan te geven. “Ik zou ervoor kiezen om een punt voor pole position te geven. Misschien kan er in de toekomst meer worden gedaan met de sprintkwalificatie omdat de punten ook een cruciaal element zijn. Misschien moeten we meer nadruk leggen op de punten voor die race en dan die grid omkeren”, aldus de Red Bull-teambaas tegenover Sky Sports . Wolff is minder enthousiast

Het is een nieuwe suggestie in het ontwikkelen en mogelijk aantrekkelijker maken van de Formule 1. Maar er zijn niet louter voorstanders. Toto Wolff is iemand die zich nadrukkelijk uitspreekt tegen een aantal voorstellen. De reverse grids zijn bijvoorbeeld een slecht idee volgens hem. Is het een goed idee om een punt te geven voor pole position?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner komt met bijzonder idee: ‘Geef een punt voor pole position’