Het laatste formule 1 nieuws

Horner looft het talent van Russell: "We zagen dat ook al bij Verstappen"

Horner looft het talent van Russell: “We zagen dat ook al bij Verstappen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met meerdere puntenfinishes en zelfs een podium beleeft Russell zijn beste Formule 1-seizoen tot nu toe bij Williams, de Britse coureur is volgens Horner dan ook meer dan klaar voor een stoeltje bij het topteam. “Hij gaat het team daar zeker versterken”, laat de Red Bull -teambaas weten bij ServusTV . “Het is een groot talent, dat zag je al bij Williams.”

Horner vergelijkt de overstap van Russell met de promotie van Verstappen naar Red Bull in 2016. “Ik denk dat het voor iedereen spannend is om te zien wat er gaat gebeuren. Er komt altijd talent bovendrijven, en er zal altijd iemand zijn die zich hiermee omhoog werkt. We zagen dat ook al bij Max, en George komt uit hetzelfde tijdperk. Het zal fascinerend zijn om hem in die omgeving (bij Mercedes , red.) te zien.”

Na het vertrek van Valtteri Bottas , die vanaf seizoen 2022 voor Alfa Romeo rijdt, was het volgens Horner een vrij eenvoudige keuze voor Wolff om het stoeltje naast Hamilton aan Russell te geven. De teambaas van de Oostenrijkse renstal is benieuwd naar de toekomst van de 23-jarige coureur bij de Duitse renstal.

“Hij heeft startplaatsen op de eerste startrij en ook nog eens een podium behaald, het is een duidelijk talent voor de toekomst”, looft Horner. “Je kunt duidelijk zien waarom Toto hem voor volgend jaar binnenhaalde, ik denk echt dat hij deze kans verdient. De tijd zal uiteindelijk leren hoe hij zich daar gaat ontwikkelen.” Verstappen kan profiteren van Mercedes-problemen in Turkije

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vooruit op de Grand Prix van Turkije, waar Max Verstappen mogelijk goede zaken kan doen als hij van Mercedes’ motorproblemen kan profiteren. Beluister de podcast hieronder.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner looft het talent van Russell: “We zagen dat ook al bij Verstappen”