Het laatste formule 1 nieuws

Horner lovend: 'Verstappen rijdt de banden onder zijn wagen weg'

Horner lovend: ‘Verstappen rijdt de banden onder zijn wagen weg’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Een prima resultaat vandaag voor de mannen van Red Bull tijdens de Grand Prix van Portugal. Ondanks dat de winst naar Lewis Hamilton ging wist Red Bull hun twee coureurs veilig in de top vier te planten. Horner ziet dan ook nog genoeg kansen om de leiding in het kampioenschap van de Silver Arrows over te nemen.

“We hebben de Mercedessen weten te splitsen, en daarnaast is de voorsprong die ze hebben nog altijd marginaal” , begint Horner in gesprek met de journalisten van Sky Sports . Hij weet dat de twee topteams aan elkaar gewaagd waren in Portimao : “Op de medium band waren we sneller, maar Mercedes nam de leiding op de harde band.”

“We kunnen tevreden zijn met een tweede plaats, maar het blijft frustrerend dat we uiteindelijk dat WK-punt niet kregen” , concludeert de teamleider. Opnieuw zorgden track limits voor hoofdpijn bij Red Bull, gezien de snelste ronde van Verstappen en daarmee een WK-punt door de FIA werd afgenomen. “Track limits, en de consistentie waarmee ze gehandhaafd worden, blijft een heikel punt in de Formule 1 ” , aldus Horner. Genoeg om voor te strijden

Voor de Grand Prix van Spanje, die komend weekend al op het programma staat, ziet Horner nog genoeg om voor te strijden: “Verstappen rijdt de banden onder zijn wagen weg. Alle kleine dingen gaan dit seizoen meetellen. We hebben nog maar drie races gehad en in het kampioenschap staan we slechts een paar punten achter.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Horner lovend: ‘Verstappen rijdt de banden onder zijn wagen weg’